Românii care nu mai primesc pe card cei 250 de lei din iunie 2023. De ce li se taie voucherele de alimente

Românii care nu mai primesc pe card cei 250 de lei din iunie 2023. De ce li se taie voucherele de alimente

Unii români nu vor mai beneficia de cei 250 de lei de la stat. Voucherele au început să fie distribuite de către reprezentanții Guvernului încă de pe data de 1 iunie, însă anumite persoane nu vor mai primi ajutorul. De ce?

Ce români nu vor primi ajutorul de 250 de lei

Tichetul în valoare de 250 de lei oferit de către Guvernul românilor care se află într-o situație precară are valabilitate de 12 luni. Poate fi folosit doar pentru a cumpăra alimente. Nu se pot cheltui banii pe băuturi alcoolice sau țigări, iar cei care încearcă să cumpere astfel de lucruri, riscă amenzi usturătoare.

Din nefericire, anumite categorii de români nu vor mai primi aceste vouchere, chiar dacă sunt eligibili pentru a beneficia de ajutorul oferit de stat, potrivit ordonanței de urgență nr. 63 din 9 mai 2022.

Prin urmare, românii care nu vor mai beneficia de ajutorul în valoare de 250 de lei sunt cei care părăsesc țara, cei care primesc decizii de condamnare ori cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Citește și: Se dau bani pentru angajații de la privat. Vouchere de 1450 de lei pe an

Românii care primesc în continuare voucherele

În continuare, de ajutorul de la stat vor beneficia pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

De asemenea, vor primi bani persoanele, copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru tranșele din anul trecut, respectiv mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei pentru tranșele din anul acesta.

Ajutorul de familie va fi oferit celor care au cel puțin 2 copii în întreținere, iar veniturile lunare, realizate pe un membru de familie, sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele de anul trecut, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din 2023.

Familiile monoparentale vor primi sprijin doar dacă veniturile  lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *