Roxana Ciuhulescu, despre problemele de sănătate ale fiicei sale: „Plângea că o dor coastele. Coloana ei s-a deformat din cauza posturii incorecte” EXCLUSIV

Fiica fostei concurente de la „Survivor România” suferă de o afecțiune a coloanei vertebrale.
Roxana Ciuhulescu, despre problemele de sănătate ale fiicei sale: „Plângea că o dor coastele. Coloana ei s-a deformat din cauza posturii incorecte” EXCLUSIV

În urmă cu aproape doi ani, Roxana Ciuhulescu a descoperit că fiica ei, Ana, în vârstă de 14 ani, are probleme la coloana vertebrală. Dat fiind faptul că aceleași afecțiuni le-a avut și ea în copilărie, Roxana nu a stat pe gânduri și a dus-o pe adolescentă imediat la medicul specialist. Cu toate că suferă alături de ea și o vede că se chinuie cu corsetul pe care este nevoită să-l poarte non-stop, fosta prezentatoare TV știe că nu există altă metodă pentru ca fiica ei să-și corecteze postura. Iată ce ne-a povestit vedeta în exclusivitate pentru EGO.ro!

„După job, stau 3 ore pe drum plus alte 3 ore la fizioterapie, masaj și gimnastică medicală”

De aproape 20 de ani, Roxana Ciuhulescu a ajuns pe mâna medicilor ortopezi și fizioterapeuților în diferite situații. Însă de departe cele mai dureroase întâlniri cu aceștia au fost când a trebuit să o ducă pe fiica ei, Ana, la tratament. În momentul de față ea și fiica ei fac recuperare medicală.

„Fiica mea a făcut atât de multă fizioterapie încât a învățat singură programul de recuperare, cel puțin exercițiile, și le face singură acasă. Pentru mine este mai complicat. După job, stau 3 ore pe drum plus alte 3 ore la fizioterapie, masaj și gimnastică medicală. Cea mai importantă este însă sănătatea și, ca atare, trebuie să avem grijă de noi”, a povestit Roxana Ciuhulescu pentru EGO.ro.

Fiica Roxanei Ciuhulescu poartă un corset pentru îndreptarea coloanei vertebrale
Fiica Roxanei Ciuhulescu poartă un corset pentru îndreptarea coloanei vertebrale

Acum doi ani, din cauza poziției pe care o avea la cursurile online, fiica Roxanei Ciuhulescu și-a deformat coloana vertebrală. Astfel încât acum este nevoită să poarte un corset medical pentru a-și corecta postura. Nu doar că trece prin niște dureri de neimaginat pentru un copil, are parte de disconfort, dar Anei îi este teamă ca nu cumva colegii ei să o ia în derâdere. Toate acestea nu fac decât să o întristeze pe Ciuhulescu. Însă vedeta speră că, în curând, vor scăpa de tot chinul.

„Problema coloanei a debutat când a început pandemia și copiii au fost nevoiți să facă școala online”

„Din păcate, va trebui să-l poarte cel puțin un an, atât ziua cât și noaptea. La început a fost greu, dar acum s-a obișnuit cu el. Probabil că va fi și mai greu la vară, când va fi foarte cald. Suntem optimiști, tragem speranța că, până atunci, coloana să se îndrepte și să scăpăm de corset. Problema coloanei a debutat când a început pandemia și copiii au fost nevoiți să facă școala online. Atunci, o găseam pe Ana făcând lecții în diferite poziții, mai puțin corecte și rareori la birou. Am stat întruna cu gura pe Ana.

Mă săturasem să îi spun că atunci când stai atârnată din pat sau curbată pe jos, coloana nu are postura corectă. Nemaifăcând însă nici sport, musculatura ei s-a lenevit și atunci a apărut devierea coloanei. În câteva luni, am observat că ținea un umăr mai sus și altul mai jos, așa a debutat scolioza. Am dus-o la doctorul Ion Codorean. Și, în urma radiografiei, s-a constatat că Ana avea o deviație a coloanei de 30 de grade. În scurt timp, am făcut corsetul și a început programul de recuperare medicală”, ne-a mai povestit fosta concurentă de la „Survivor România”.

Roxana Ciuhulescu: „Plângea că o dor coastele”

Ca orice mamă, Roxana a suferit și a plâns alături de copilul ei, însă după mai bine de un an au reușit să facă haz de necaz.

„Acum s-a mai obișnuit cu el însă, la început, da, a fost foarte greu. Nu putea să doarmă cu el și se plângea că o dor coastele. După o săptămână, a început să se adapteze. Când merge la școală, îl ascunde bine pe sub haine, ca nu cumva colegii să-l observe și să râdă de ea. Nu știu însă cum va fi la vară, când temperaturile vor crește și nu-l va mai putea ascunde. Oricum, am învățat să facem haz de necaz și tratăm cu umor subiectul „carapacea”, a mai declarat Roxana pentru EGO.ro.

Ea a completat că singura ei bucurie este că Ana nu-i moștenește problemele medicale.

„La Ana a fost din cauza posturii incorecte a corpului, din timpul școlii. În copilărie, și eu am suferit nu doar de scolioză, ci și de cifoză. La rândul meu, am făcut multă gimnastică de recuperare. Poate de aici și obsesia mea pentru postura Anei. La mine pot spune că, da, problemele s-au acutizat din cauza creșterii bruște, 15 centimetri în 3 luni, la 14 ani, măsuram deja 1,92 metri. Am suferit fizic cât și emoțional, eram chinuită de ironiile colegilor. Însă, cu timpul, le-am depășit pe toate, coloana s-a îndreptat, deci tot răul e spre bine. La Ana este vorba doar de postura incorectă. Ea nu este atât de înaltă”.

Roxana Ciuhulescu a avut numeroase porecle în copilărie, toate din cauza înălțimii sale de 1,92 m
Roxana Ciuhulescu a avut numeroase porecle în copilărie, toate din cauza înălțimii sale de 1,92 m

Roxana Ciuhulescu fost ținta bullying-ului, în anii de școală: „Mi se spunea girafa sau scobitoare”

Pe de-o parte, Roxana ar vrea să o determine pe fiica ei să înțeleagă că purtatul unui corset medical nu este un motiv de rușine. Și că nu are de ce să se ferească de colegii ei. Însă de altă parte înțelege perfect de ce adolescenta alege să facă asta. La rândul ei, cam tot la aceeași vârstă la care este acum Ana, Roxana Ciuhulescu avea parte de bullying din partea colegilor de școală.

„Toată copilăria am fost complexată că sunt foarte înaltă, asta m-a chinuit teribil. Aveam tot felul de porecle de la „girafa”, la „sticks”, „scobitoare”, „prăjină”, și până la „cămilă”, însă una m-a amuzat teribil. Mi s-a spus și „doi și-un sfert”, a fost cea mai haioasă dintre porecle. Mereu am fost un copil diferit. Era și normal să fiu așa. Părinții mei sunt foști baschetbaliști. Tata, Dumnezeu să-l odihnească, măsura 2,02 metri, mama are 1,80 metri, fratele meu 2,01 iar eu 1,92 metri. Noi suntem familia „lu’ pune becuri” (n.r. râde).

Din fericire, fosta prezentatoare TV s-a refugiat în sport, iar acolo înălțimea ei era văzută ca un avantaj.

„Sportul m-a ajutat enorm, m-a ajutat să depășesc complexele, să am mai multă încredere în mine, să mă construiesc fizic și să am o educație sportivă. Pentru mine, echipa a fost a doua mea familie și am suferit îngrozitor când m-am retras. Nu a fost decizia mea să mă las de sportul de performanță. Din păcate, accidentarea suferită pe terenul de sport m-a determinat să pun punct carierei sportive”.

A rărit ședințele de fizioterapie

Din păcate, nu s-a putut bucura prea mult de sportul de performanță, căci organismul i-a cedat și o accidentare severă a ținut-o departe de visul ei. A continuat să facă sport în diverse alte ipostaze, însă niciodată de la nivel de competiții. Aceste problemele medicale au scos-o și din competiția „Survivor România”. Iar în momentul de față suferă nu doar emoțional, ci și fizic, alături de fiica ei.

„Recuperarea continuă, sunt nevoită să merg la fizioterapie și fac naveta București-Câmpina. Acolo este centrul medicului Mehedinți Decebal, un loc recomandat de colegul meu, Robert Niță. Prin acest centru au trecut mulți sportivi de performanță, iar profesorul Decebal a reușit să-i pună pe toți pe picioare. Îmi doresc din inimă să fentez operația de ligamente sau meniscuri, mai ales că diagnosticul nu arată prea pozitiv. Am încredere în recuperare”, ne-a mai declarat consilierul ministrului Tineretului și Sportului.

Roxana face fizioterapie, după accidentarea la „Survivor România”
Roxana face fizioterapie, după accidentarea la „Survivor România”

Deoarece a fost nevoită să se reîntoarcă la muncă, Roxana a înlocuit ședințele zilnice de terapie, cu unele individuale. Pe acestea le face acasă sau la sala de antrenamente.

„Până de curând, făceam fizioterapie de luni și până vineri, însă atunci programul încă îmi permitea, nu mă întorsesem încă la minister. Acum, timpul nu mai îmi permite să fac naveta București-Câmpina, este mult prea solicitant. Realizez că 24 de ore nu mai sunt suficiente așa că am decis să merg la Câmpina doar o săptămână pe lună. În rest, am reînceput să merg la sală, să fac exerciții acolo, ba chiar să particip și la anumite clase recomandate de medicul ortoped”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
8.9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Nu este numai genetica…figura ei este alungita, este o forma incipenta de gigantism. Normal sa fi avut probleme, de asemenea le transmite copiilor. Nu este defel o femeie frumoasa . Si ‘picioarele ‘ ei lungi sunt de fapt anormale, nu inteleg ce atata tevatura…bravo ei ca a reusit sa se marite si inca de doua ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *