Rugăciunea puternică pe care să o rostești de Buna Vestire. Te ferește de boli și de necazuri

Cuvintele care te protejează de necazuri

Scris de: Daoud Andra

24 Mar. 2024

Rugăciunea puternică pe care să o rostești de Buna Vestire. Te ferește de boli și de necazuri

În fiecare an, pe 25 martie, creștinii celebrează Buna Vestire. Este una dintre cele mai importante și mai vechi sărbători creștine, datând din secolul al V-lea. De această zi se leagă o serie de tradiții și obiceiuri și se spune că este bine să rostești o anumită rugăciune, pentru a fi protejat de necazuri.

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire

Ziua de 25 martie este marcată în calendarul creștin ortodox cu cruce roșie, fiind una dintre cele mai importante sărbători. În această zi, se spune că Arhanghelul Gavriil a înștiințat-o pe Fecioara Maria că îl poartă în pântece pe Mântuitor. În popor, Buna Vestire mai este cunoscută și cu denumirea de Ziua Cucului. Oamenii țin cont de o serie de tradiții și obiceiuri transmise din generație în generație.

  • În fiecare an, Buna Vestire pică în Postul Paștelui și este dezlegare la pește. În acest post sunt doar două zile în care se poate mânca pește, respectiv de Buna Vestire și de Florii.
  • Fiind o sărbătoare cu cruce roșie, nu se fac treburi casnice sau în gospodărie în această zi. Nu se calcă, nu se coase, nu se spală și nu se muncește la câmp.

Citește și: Postul Paștelui 2024. Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești în timpul postului, are doar 4 cuvinte

  • Se spune că nu este bine să auzi cântatul cucului pe nemâncate, de aceea toți oamenii trebuie să mănânce înainte de a ieși din casă.
  • În această zi nu este bine să te cerți cu nimeni. Sărbătoarea are o conotație pozitivă, astfel că aceia care se ceartă sau poartă dușmănie de Buna Vestire, vor avea ghinion tot restul anului.

Rugăciunea puternică pe care să o rostești de Buna Vestire

Pe 25 martie, credincioșii merg la biserică și dau de pomană alimente. De asemenea, se pot aprinde lumânări sau candele acasă și se pot rosti rugăciuni care să îi ferească pe oameni de necazuri. Iată cum sună una dintre rugăciunile pe care le poți rosti cu ocazia acestei sărbători!

Citește și: Cât durează postul Paștelui 2024. Ce e bine să faci în această perioadă, ce poți mânca și ce obiceiuri sunt interzise. Tradiții și superstiții

”Doamne, Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel Care ai binevoit ca Fiul Tău Cel Unul-Născut să Se întrupeze dintr-o femeie neispitită de nuntă şi să Se facă om pentru a noastră mântuire, Cel Care ai trimis totodată şi pe Gavriil, Arhanghelul Tău, spre a binevesti zămislirea Ta cea fără de sămânţă Sfintei Fecioare Maria, mai înainte de veci rânduită drept locaş al acestei Taine înfricoşătoare, dinainte-cunoscută Ţie şi Cuvântului Celui dimpreună-veşnic cu Tine;

Tu însuţi, pentru rugaciunile ei si ale tuturor Sfinţilor Tăi, binevesteşte sufletelor noastre prin Harul Tău iertarea păcatelor şi bucuria cea de neînstrăinat; binecuvântează poporul Tău cu pace; dă-ne să cunoaştem calea pe care, păşind, vom plăcea bunătăţii Tale, şi ne călăuzeşte spre a Ta Împărăţie cerească. Cu îndurările Hristosului Tău, cu Care eşti binecuvântat, împreună cu Preasfântul şi Bunul şi de-Viaţă-tacătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin” (sursa: crestinortodox.ro)

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *