Rugăciunea puternică pe care să o rostești pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului. Ajută la îndeplinirea dorințelor

Ce este bine să faci de Acoperământul Maicii Domnului
Rugăciunea puternică pe care să o rostești pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului. Ajută la îndeplinirea dorințelor

În prima zi a lunii octombrie creștinii ortodocși prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului. Este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Vezi mai jos rugăciunea puternică pe care să o rostești pe 1 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului.

Rugăciunea puternică pe care să o rostești pe 1 octombrie

Această sărbătoare amintește de minunea din Vlaherne (Constantinopol). Sfântul Andrei a văzut-o pe Maica Domnului rugându-se pentru întreaga omenire. Ea strălucea de lumină exact ca soarele și acoperea poporul cu cinstitul ei acoperământ. După moartea ei, Fecioara Maria a fost ridicată din mormânt de Fiul ei Iisus Hristos, cu tot cu trup. În mormântul Maicii Domnului au fost găsite apoi brâul și acoperământul Său.

În ziua de Acoperământul Maicii Domnului creștinii ortodocși spun o rugăciune puternică. Este o sărbătoare care le reamintește credincioșilor cât de puternică este rugăciunea. Potrivit religiei, această rugăciune aduce alinare celor care se confruntă cu probleme mari și este de ajutor pentru împlinirea dorințelor.

„O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, Împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi.

Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul, dacă tu, Stăpână, nu-L vei milostivi asupra noastră. Ție toate sunt cu putință de la Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstorilor noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; soților, dragoste și înțelegere; fiilor, ascultare; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății.

Așa, Doamnă Preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor. Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți și acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin; necazul meu îl știi, deci dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă mângâiere bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi, în vecii vecilor. Amin”, aceasta este rugăciunea care se rostește în ziua în care este cinstit Acoperământul Maicii Domnului.

Tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului

Sărbătoarea de Acoperământul Maicii Domnului mai este cunoscută și sub denumirea de Procoave. Potrivit tradiției populare, această sărbătoare reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece și pentru acoperirea pământului cu brumă.

  • În ziua de Acoperământul Maicii Domnului fetele care n-au fost înzestrate cu podoabă capilară foarte bogată se roagă Sfântului Procoavă să le acopere capul cu păr.
  • De asemenea, spune că cei care vor ține post în această zi vor fi feriți de boli, de înec sau de supărare.
  • Gospodinele își servesc rudele și oaspeții cu plăcinte de post, umplute cu mere sau dovleac.
  • În unele sate, de Procoave (Acoperământul Maicii Domnului), vitele sunt stropite cu apă sfințită, pentru a fi ferite de boli în sezonul rece.
  • Există anumite sate, unde vitele sunt stropite cu apă sfințită, pentru a fi ferite de boli în sezonul rece.
  • În unele sate din România se crede că părul care se taie la sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului rămâne conectat cu corpul și de aceea nu se arde și nu se aruncă, fiindcă poate fi luat de vrăjitoare sau de oamenii care se ocupă cu lucruri obscure.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Primul interviu al lui Achim, fiul Cătălinei Grama
9.3 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Kate Middleton e la pământ! Boala o face să treacă prin IAD, dezvăluiri şocante despre...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
Uluitor cum arată casa în care locuiește Dana Budeanu și cum a decorat-o. Imagini spectaculoase
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul /...
Mădălina Ghenea vorbește despre despărțirea de Grigor Dimitrov: „Mi se pare că e momentul potrivit...
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Andra, apariție BOMBĂ de Paște. Și-a lăsat fanii cu gura căscată
Horoscop 8 Mai 2024. Balanțele au idei geniale astăzi, care pot influența într-un mod pozitiv...
Horoscop Zilnic Miercuri 8 Mai 2024. Se anunță o perioadă bună din punct de vedere...
Astrele prevestesc câștiguri neașteptate pentru fiecare semn zodiacal
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri....
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *