Rusoaicele au început să îşi taie genţile de la Chanel. Zeci de clipuri circulă pe internet. De ce a luat amploare acest fenomen

Mai multe vedete din Rusia au început să își taie gențile Chanel în semn de protest.
Rusoaicele au început să îşi taie genţile de la Chanel. Zeci de clipuri circulă pe internet. De ce a luat amploare acest fenomen

Rusoaicele au început să îşi taie genţile de la Chanel în semn de protest faţă de brandul de lux care a încetat comercializarea produselor în țara lor. Pe lângă faptul că cele mai cunoscute branduri și-au încetat activitatea în Rusia, au apărut noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Conform noilor măsuri restrictive adoptate de UE, Chanel le-a interzis rușilor să-și folosească gențile în țara lor. De la declanșarea războiului contra Ucrainei, sancțiunile sunt tot mai dure pentru Rusia.

Fără să se gândească mai mult la urmările războiului provocat de Putin, unele rusoaice bogate au găsit o metodă de a protesta. Acestea și-au tăiat gențile scumpe Chanel în semn de protest față de mișcarea companiei de a le interzice să facă achiziții noi. Zeci de clipuri circulă pe internet cu mai multe vedete din Rusia care au decis să conteste astfel măsurile luate de celebrul brand.

Rusoaicele au început să îşi taie genţile de la Chanel

Din cauza războiului izbucnit în Ucraina, Chanel nu mai vinde genți rușilor care intenționează să le folosească în țara lor. Astfel că, mai multe modele și prezentatoare de televiziune s-au filmat tăind în bucăți gențile Chanel. De ce a luat amploare acest fenomen?

Modelul Victoria Bonya este una dintre femeile care a făcut o astfel de postare.  Aceasta și-a exprimat indignarea față de cei 9,3 milioane de urmăritori printr-un material video.

Rusoaicele au început să îşi taie genţile de la Chanel

La fel a procedat și prezentatoarea și actrița de televiziune rusă Marina Ermoshkina. Rusoaica a transmis celor aproape trei milioane de urmăritori că este împotriva „mărcilor care susțin rusofobia”. „Nici un singur articol sau marcă nu merită dragostea mea pentru patria mea și respectul meu de sine”.

A spus Ermoshkina în videoclipul de pe Instagram înainte de a-și tăia geanta. „Dacă a deține Chanel înseamnă a-mi vinde patria, atunci nu am nevoie de Chanel”, a zis ea în continuare.

Rusoaicele au început să îşi taie genţile de la Chanel

DJ Katya Guseva a postat și ea un videoclip în care își manifestă dezaprobarea pentru Chanel. „Pentru a-ți arăta că vorbesc serios, voi tăia pur și simplu această geantă. Nu mai am nevoie de ea. La revedere, Chanel”. Acest lucru le-a transmis ea celor care o urmăresc, îndemnându-i să facă același lucru.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste celebrități nu și-a arătat îngrijorarea cu privire la milioanele de ucraineni care au rămas fără adăpost. De asemenea, niciuna nu și-a manifestat dezaprobarea invaziei Rusiei care a dus la pierderea a mii de vieți.

Gestul lor a fost remarcat de utilizatori care au considerat că postările lor sunt lipsite de respect față de situația din Ucraina. „Tu respect? Poate ar trebui să comentați atrocitățile și crimele de război din Ucraina, în loc să vă comportați ca niște victime!”. Acesta a fost un răspuns la videoclipul postat de Bonya.

Decizia Chanel vizează implementarea sancțiunilor impuse de UE. Conform acestora, este interzis exportul de bunuri de lux care costă mai mult de 328 de dolari către Rusia.

sursa foto: instagram.com

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
6.4 138 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *