Rutina de îngrijire pentru tenul sensibil. Ce greşeli trebuie să eviţi

Scapă de iritații și de reacții alergice la nivelul pielii cu ajutorul unui ritual cosmetic simplu!
Rutina de îngrijire pentru tenul sensibil. Ce greşeli trebuie să eviţi

Tenul sensibil are nevoie de o îngrijire specială, deoarece orice produs nepotrivit poate provoca iritații și reacții alergice la nivelul pielii. Dacă te confrunți deseori cu acest tip de probleme, iată  rutina de îngrijire pentru tenul sensibil.

Folosește produse de îngrijire fără parfum

Prima regulă importantă este să folosești produse fără parfum sau alcool. Parfumurile din produsele de îngrijire pot fi iritante pentru tenul sensibil. Alege așadar creme sau săpunuri de față cu pH neutru, care au în compoziția lor plante sau uleiuri vegetale cu efecte calmante asupra tenului. De asemenea, nu sări peste demachiere. În locul loțiunii micelare poți folosi o apă termală pentru curățarea tenului sensibil. Sunt de evitat produsele cu acid sau coloranți, deoarece pot provoca erupții cutanate pielii predispuse la alergii.

Evită apa fierbinte și exfolierea dură, în rutina de îngrijire pentru tenul sensibil

Apa fierbinte poate fi un prim declanșator al iritațiilor la nivelul pielii sensibile pentru că favorizează deshidratarea. O altă urmare poate fi înroșirea pielii. De aceea este recomandat să îți clătești fața cu apă călduță. Poți folosi ulterior o spumă de curățare pentru a îndepărta impuritățile.

Exfolierea este foarte importantă pentru frumusețea tenului deoarece îndepărtează celulele moarte și curăță pielea în profunzime. Însă, în cazul tenului sensibil, exfolierea este recomandată cel mult o dată la două săptămâni. Trebuie evitate însă scrub-urile dure sau prosoapele aspre. Exfoliază tenul sensibil cu un burete moale și creme speciale pe care le poți întinde cu vârful degetelor când te speli pe față.

Protejează tenul împotriva factorilor externi

Poluarea, praful din aer sunt doar câțiva dintre factorii externi care se lipesc de piele pe parcursul zilei și provoacă ulterior alergii. Când pielea este sensibilă aceste impurități pot declanșa multe alte neplăceri. De aceea, pentru a le evita, pielea trebuie curățată în profunzime atât la începutul zilei cât și la finalul acesteia. Înainte de a pleca de acasă folosește un ser facial cu textură blândă sau o apă termală care poate finisa machiajul, dar va oferi, în rutina de îngrijire pentru tenul sensibil, și o barieră protectoare tenului.

Folosește creme de față cu factor de protecție solară

Pielea sensibilă are de suferit din cauza razelor ultraviolete nu doar în timpul verii. Așadar, nu neglija utilizarea unei creme de față cu factor de protecție solară. Utilizarea frecventă a cremei cu protecție solară ajută tenul sensibil să își mențină suplețea și nivelul de hidratare. Pentru a fi inserată cu ușurință în rutina de îngrijire, alege ca bază de machiaj o cremă cu factor de protecție solară. Apoi, în zilele însorite, ai grijă să nu uiți acasă nici ochelarii de soare, ca parte din rutina de îngrijire pentru tenul sensibil.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *