S-a aflat când vine regele Charles în România. Care e de fapt motivul vizitei. Puțini știu asta

S-a aflat când vine regele Charles în România. Care e de fapt motivul vizitei. Puțini știu asta

Regele Charles al III-lea ar putea să viziteze în curând România. La scurt timp de la încoronarea sa, monarhul Marii Britanii va reveni pe meleagurile țării noastre, după ce în ultimii ani și-a făcut un obicei din a o vizita. Iată când este programată vizita suveranului.

S-a aflat când vine regele Charles în România

Potrivit unor surse oficiale citate de Digi24 și ProTV, regele Charles al III-lea urmează să vină în țara noastră pe data de 2 iunie. Vizita monarhului va fi una oficială, dar totodată va avea și o componentă privată.

Delegația suveranului britanic va fi una restrânsă, iar din câte se cunoate până acum, regina consoartă Camilla nu îl va însoți pe Charles în România.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va vizita mai întâi Bucureștiul, urmând a fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Ulterior, monarhul va merge și în alte locuri, cel mai probabil din Transilvania, acolo unde deține mai multe proprietăți.

Evenimentul a fost confirmat și de premierul Nicole Ciucă.

„Este o activitate care este planificată pe agenda Guvernului. Suntem parte la programul care va fi la nivelul Președintelui României”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Antena 3.

Ctete și: De ce regele Charles deține toate lebedele mute din Marea Britanie. Motivul nebănuit

Vizita regelui Charles, o premieră pentru România

Pasiunea lui Charles pentru țara noastră este mai veche. El s-a îndrăgostit de Transilvania în 1998, atunci când a vizitat România pentru prima dată. Fermecat de frumusețile locurilor, Charles a decis să cumpere o primă locuință, câțiva ani mai târziu, în 2006, în satul Viscri din județul Brașov. Ulterior a mai cumpărat o proprietate, de această dată în satul Valea Zălanului, din județul Covasna.

Vizita lui Charles în România în calitate de rege al Marii Britanii este o premieră. Din 1888 au existat mai multe vizite ale membrilor Familiei Regale britanice, însă niciodată nu a venit în țara noastră un monarh în funcție.

„Ar fi o premieră pentru țara noastră să vină regele în Funcție. Nu au fost nici măcar când era Monarhia în România. (…) Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că știți că este suveran peste mai multe state. Dacă ar veni în România să își viziteze proprietățile, ar fi un semnal extraordinar. Ne-ar ridica prestigiul extraordinar. Prima vizită a unui monarh englez pe teritoriul României”, a explicat istoricul Dan Falcan pentru Adevărul.

Citește și: Secrete obscure despre Regele Charles pe care monarhia vrea să le ascundă cu orice preț. Nu ar fi bănuit nimeni asta despre el

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *