S-a aflat! Care sunt cele două pastile pe care Simona Halep le lua zilnic. Un medic a făcut dezvăluirea

Medicul Dana Safta o cunoaște pe Simona de mai bine de 8 ani
S-a aflat! Care sunt cele două pastile pe care Simona Halep le lua zilnic. Un medic a făcut dezvăluirea

Dana Safta, medic ORL și doctor în științe medicale, a dezvăluit care sunt cele două pastile pe care Simona Halep le lua zilnic. Vă reamintim că vineri, sportiva a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă.

Care sunt cele două pastile pe care Simona Halep le lua zilnic: “În 6 ani a făcut 106 teste anti-doping”

Dana Safta a dezvăluit ce pastile lua Simona Halep zilnic. De asemenea, fratele Simonei i-a mărturisit medicului că în decurs de șase ani sportiva a făcut 106 teste anti-doping. Ultimele teste au fost pe 21 septembrie și pe 7 octombrie. Ambele au fost negative. Următorul a ieșit pozitiv pentru Roxadustat. Medicul Dana Safta menționează că Simona Halep nu ar fi putut să ia Roxadustat deoarece ar fi avut pericol de tromboză.

„Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ. Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză”, a spus Dana Safta.

Medicul Dana Safta o cunoaște pe Simona de mai bine de 8 ani: “Neglijență din partea ei și a echipei este exclus”

Dana Safta a declarat că o cunoaște pe Simona Halep de mai bine de opt ani, fiind medicul său ORL. Aceasta povestește cum, ori de câte ori primea o prescripție medicală, Simona se consulta cu ea pentru a vedea ce poate lua, în funcție de lista de la Antidoping.

“Cu siguranță eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună știință, a înghițit Roxadustat. Nu este posibil. Cunoscând-o atât de bine și știind în primul rând cum are grijă de corpul ei și de fiecare dată dorința și când avea o prescripție într-o banală viroză, judecam prescripția ei în funcție de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea.

Neglijență din partea ei și a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă”, a mai spus medical Dana Safta.

Cum va fi evaluat gradul de vinovăție al Simonei Halep

Agenția Națională Antidoping a transmis că Roxudastat este o substanță nespecifică, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni. Dacă se va dovedi încălcarea intenționată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Pentru a fi evaluat gradul de vinovăție se vor lua în considerare: experiența ei, dacă are sau nu statut de persoană protejată, dacă există considerații speciale (cum ar fi o dizabilitate), gradul de risc care ar trebui să fie perceput de ea, posibil alternativ – nivelul de precauție și verificare în raport cu gradul de risc, scrie digisport.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
8.2 59 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *