Salariul fabulos pe care Gabriela Firea îl pierde, după demisia din Guvern. Ce sumă apare menționată în declarația de avere

Salariul fabulos pe care Gabriela Firea îl pierde, după demisia din Guvern. Ce sumă apare menționată în declarația de avere

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, decizie venită după dezvăluirile din scandalul privind azilele groazei. Prin plecarea din Guvern, ea a pierdut nu doar poziția politică, ci și mulți bani. Ce salariu încasa Gabriela Firea ca ministru.

Ce salariu avea Gabriela Firea ca ministru

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei la sfârșitul săptămânii trecute, după o discuție cu premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Imediat după ce a plecat din Guvern, aceasta a postat un mesaj pe Facebook în care se declară victima unui linșaj mediatic pentru a nu mai putea să candideze la Primăria Capitalei. În același mesaj le apără pe prietena sa, Ligia Enache, și pe sora sa, acuzate că știau ce se întâmpla în azilele din Voluntari.

Prin plecarea din Guvern, Gabriela Firea a pierdut poziția politică, dar și un salariu consistent. Conform declarației de avere, în 2021, ea a încasat 14.692 RON net pentru o lună și trei zile lucrătoare de mandat. În perioada în care a fost ministru, ea și-a suspendat indemnizația de senator, poziție la care se va putea întoarce acum. Ca senator, ea va câștiga aproape 170.000 de lei pe an, adică 14.100 lei pe lună.

Culpul Firea – Pandele are o avere considerabilă. Cei doi dețin o vilă de 240 mp, terenuri de zeci de mii de metri pătrați dar și o colecție de bijuterii și tablouri, în valoare totală de 240.000 de euro.

”Au reușit să scape de ea!”

Gabriela Firea a demisionat după dezvăluirile care anunțau legături între ea și Ștefan Godei, patronul unuia dintre azilele groazei. Acesta ar fi fost angajat șofer la Primăria Capitalei în perioada în care Gabriela Firea a fost primar general și apoi la cabinetul de la Senat al acesteia.

”Bunul Dumnezeu ne este martor că totul este bine regizat, împotriva Gabrielei și a mea! CEI VINOVAȚI SĂ PLĂTEASĂ! Au reușit să scape de ea!…”, a reacționat soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, pe Facebook, după demisia acesteia.

A fost al doilea ministru din cabinetul condus de Marcel Ciolacu care a renunțat la funcție în urma anchetelor legate de azilele din Voluntari și Afumați, în care zeci de oameni în vârstă, bolnavi sau cu dizabilități au fost bătuți, înfometați și chinuiți.

Gabriela Firea este prim-vicepreședinte al PSD și președinte al organizației PSD București. Aceasta declarase recent că intenționa să candideze anul viitor pentru Primăria Capitalei, acolo unde a fost primar general până în 2020, când a fost învinsă de Nicușor Dan.

”Obiectivul demolatorilor mei din multe direcţii este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aş fi câştigat în orice formulă politică”, a spus Gabriela Firea, după ce a plecat din Guvern.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
2.9 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
5 zodii primesc o energie astrală demnă de a lumina un oraș întreg. Fiți pregătiți...
Este timpul ca toate zodiile să-și reevalueze viața: Predicții fără precedent pentru toate cele 12...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *