Satul din România unde Prințul Charles deține o casă. Este un loc extraordinar, apreciat pentru frumusețea lui

Viscri, sat cu nici 500 de locuitori, este o adevărată atracție turistică. Ambasador al localității este însuși Prințul Charles, cel care deține aici o casă tradițională veche de peste două secole.
Satul din România unde Prințul Charles deține o casă. Este un loc extraordinar, apreciat pentru frumusețea lui

Satul din România unde Prințul Charles deține o casă. Deși are doar câteva sute de locuitori, Viscri abundă de turiști, mai ales în sezonul cald, când oameni din întreaga lume vin să îi calce pe urme prințului moștenitor al coroanei britanice. În urmă cu mai bine de două decenii, fiul Reginei Elisabeta a II-a a decis să cumpere o casă în micuța localitate transilvăneană. Acum, locuința Prințului de Wales este o adevărată atracție turistică.

Viscri, satul din România unde Prințul Charles deține o casă

În inima țării, în comuna Bunești, din județul Brașov, într-un peisaj colinar, își răsfiră maiestuos cele câteva străduțe ale sale, satul Viscri. Aici, timpul parcă s-a oprit în loc. Deși pare ruptă de vremurile moderne, localitatea compensează prin frumusețeau autentică a peisajului tipic Podișului Transilvaniei. Casele localnicilor, construite în stil săsesc, unele dintre ele cu o istorie chiar de sute de ani, te farmecă încă de la prima privire.

După Revoluție, sașii care stăteau aici și-au părăsit casele și au luat calea Occidentului, iar în anii care au urmat satul a devenit aproape pustiu. În ultimii ani însă, micuța localitate brașoveană a cunoscut o dezvoltare continuă.

La acest fenomen a contrinbuit din plin și Prințul Charles, cel care, în 1998, a decis să își cumpere o casă tradițională. Feremecătoarea locuință de la numărul 163 a fost construită parțial în 1777. După ce a intrat în posesia Prințului de Wales a trecut printr-un lung și minuțios proces de restaurare.

Mii de turiști vin an de an aici

Acum, locuința moștenitorului coroanei britanice se numără printre atracțiile turistice ale zonei. În Viscri nu sunt mai mult de 500 de locuitori, însă numărul turiștilor care vin să vadă frumusețile locului este chiar și de 30 de ori mai mare. În fiecare an, satul primește peste 15.000 de oameni veniți atât din țară cât și din afara granițelor.

Un alt obiectiv turistic important al micuței localități este Cetatea Viscri unde se află și Biserica Evanghelică. Complexul bisericii este format din două încăperi clădite din piatră de carieră şi de râu, iar în muzeul cu două etaje din interiorul cetății poţi admira ţesături, piese de mobilier, port popular şi obiecte meşteşugăreşti din Viscri.

Oamenii care vizitează Viscri se pot bucura nu numai de peisajul superb și arhitctura caselor săsești, ci și de bucătăria specifică zonei. Gurmanzii cunoscători îţi vor recomanda să nu pleci de aici fără să guşti vestita dulceaţă de Viscri, cu o reţetă care se pierde în negura timpului.

Se spune că aceasta este preparată dintr-un mix de fructe pe care le găseşti doar în pădurile din această zonă şi nu conţine conservanţi. Produsul este ambalat, de obicei, în borcane artizanale făcute de maeştri sticlari locali şi încadrat într-o ramă de stejar, de unde şi preţul lui destul de piperat.

Satul din România unde Prințul Charles deține o casă

Prințul Charles, vizită în România

Prințul de Wales a sosit miercuri în România pentru o scurtă vizită și s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și MS Margarea, Custodele Coroanei. Subiectul central al discuțiilor a fost războiul din Ucraina și consecințele sale asupra regiunii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, principalele preocupări ale Alteţei Sale Regale au vizat ameninţarea la adresa securităţii alimentare a lumii, generată de blocarea porturilor Odesa şi Nikolaev de către trupele ruse.

Tot miercuri, moștenitorul coroanei britanice a făcut o vizită la centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat de autorităţile române la Romexpo, însoțit de Custodele Coroanei române Margareta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *