Scapă definitiv de mucegaiul din baie cu aceste 5 trucuri simple. Nu mai trebuie să zugrăvești

5 trucuri simple care te scapă definitiv de mucegai
Scapă definitiv de mucegaiul din baie cu aceste 5 trucuri simple. Nu mai trebuie să zugrăvești

De fiecare dată când te speli pe corp, baia se udă aproape în totalitate. Acest lucru este complet normal, însă din cauza umezelii, pot apărea pete enervante de mucegai pe pereți sau la fereastră. Din fericire, avem cinci trucuri simple care te vor ajuta să uiți pentru totdeauna de această problemă. Așa nu va mai trebui să zugrăvești niciodată!

Trucuri pentru a scăpa rapid de mucegaiul din baie

În baie este imposibil să nu existe umezeală. Acolo faci dușuri sau băi relaxante, ceea ce creează condensare. Dacă încăperea nu este bine ventilată (fie printr-o fereastră deschisă, fie printr-un ventilator), mucegaiul poate apărea destul de repede.

Vei observa acest lucru prin petele gri sau negre de pe tavan sau dintre plăcile de baie. În loc să pierzi timpul și energia pentru a le curăța, ai putea încerca aceste trucuri de mai jos care, cu siguranță, îți vor fi de folos.

  • Încălzește-ți baia

Baia ta are pardoseală încălzită sau un calorifer? Ține-le aprinse în timpul dușului sau în timpul băii. Căldura va ajuta la eliminarea mai rapidă a condensului.

  • Păstrează curățenia în baie

Șterge praful, oglinda și aspiră cât mai des. Dacă faci aceste lucruri o dată pe săptămână, vei diminua considerabil șansele mucegaiului de a se forma în baia ta.

Te-ar mai putea interesa și Metoda genială care îndepărtează mucegaiul din șifonier. Ai nevoie de un singur lucru banal ca hainele să miroasă din nou bine!

  • Temperatura dușului

Evită dușurile prea fierbinți. Cu cât apa este mai caldă, cu atât mai multă umiditate este eliberată în aer. Făcând duș cu apă mai rece, faci un pas important în prevenirea acumulării de umiditate în baie.

  • Aerisește foarte bine baie

După ce ai făcut duș este extrem de important să aerisești baia pentru a elimina umezeala care s-a acumulat în interiorul ei. În cazul în care nu ai fereastră, poți să pornești ventilatia pentru circa 10 minute.

  • Plante care absorb umiditatea

Apelează la ajutorul plantelor care absorb umiditatea. Spre exemplu, poți cumpăra o ferigă, un palmier pitic sau o iederă. Îţi garantăm că efectele vor fi pe măsură.

Te-ar mai putea interesa și Plantele care te scapă de mucegaiul din casă. Sunt soluția naturală în lupta cu igrasia!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
8 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *