Se poartă ceas la rochie de seară. Regula de aur pe care trebuie să respecte orice femeie pentru o ținută impecabilă

Se poartă ceas la rochie de seară. Ceasul poate fi accesoriul care vă scoate din anonimat, însă, trebuie să alegeți cu grijă
Se poartă ceas la rochie de seară. Regula de aur pe care trebuie să respecte orice femeie pentru o ținută impecabilă

Se poartă ceas la rochie de seară sau nu, potrivit designerilor vestimentari. Ceasul este unul dintre cele mai îndrăgite accesorii și purtate cam la orice ținută. Însă, trebuie să fiți atenți la alegerea modelului, pentru a nu da greș. Pentru ca un ceas să vă completeze în mod armonios ținuta și să nu facă notă discordantă cu aceasta, trebuie ales cu mare grjă. Iată mai jos tot ce trebuie să știți despre purtarea ceasului.

Se poartă ceas la rochie de seară. Recomandarea clară a specialiștilor

Ceasul poate fi accesoriul care vă scoate din anonimat, însă, trebuie să alegeți cu grijă, la ce ținută îl asortați. Aceste obiecte pot fi opere de artă, bijuterii, simbol al rafinamentului și eleganței.

Un ceas poate fi purtat la orice ținută, însă trebuie asortat cu grijă, în funcție de stilul acesteia. Nu putem purta un ceas sport la o ținută elegantă și invers.

Atunci când vorbim despre purtarea ceasului la o ținută elegantă, unii critici consideră că acesta nu este necesar. Aici vorbim despre o petrecere de seară, o gală sau o nuntă. Doamnele și domnișoarele pot apela la bijuterii, ornamente de păr sau poșetă plic elegant, pentru a ieși din anonimat.

Se poartă ceas la o rochie de seară
Se poartă ceas la o rochie de seară

Alți critici consideră că ceasurile pot fi purtate la o rochie de seară, drept bijuterii. Astfel că, aceste ceasuri pot fi purtate chiar și la cele mai pretențioase și exclusiviste petreceri.

Sunt numeroase vedete de la Hollywood care și-au făcut apariția de covorul roșu, îmbrăcate foarte elegant și purtând un ceas la mână. Acesta trebuie să fie ales potrivit.

Ce spune specialistul despre purtarea ceasului la o rochie elegantă

„Moda pare să accepte mai nou ceasurile mici, metalice, cu formă rectangulară, eventual cu pietre sau cristale, ca accesoriu bijuterie, deși multe doamne încă respectă vechile reguli ce exclud ceasurile din ținutele de seară. Iată la ce ținute elegante putem purta un ceas.

Un ceas se potrivește cel mai bine ținutelor de inspirație masculină, spre exemplu un sacou supradimensionat, sau o rochie stil sacou, unei salopete elegante etc. Acest lucru nu înseamnă însă că nu putem purta un ceas și la o rochie.

Poartă-l cu o rochie senzuală și fluidă, cu talie înaltă, în stilul drapajelor grecești. Sau cu o rochie cu motive florale, pe care o putem accesoriza cu un ceas cu cadran mai mare, de inspirație vintage. Dacă rochia noastră are linii simple, în A, atunci cel mai indicat este un ceas în același ton, eventual cu cadran dreptunghiular”, este de părere acesta.

Citește și Cum alegi rochia de seară potrivită pentru corpul tău. Greşeli pe care să le eviţi

Reguli de asortare la bărbați

În cazul bărbaților, lucrurile sunt mai simple. În cazul lor, atunci când poartă un costum elegant, la un eveniment important, ceasul trebuie să fie pe măsură.

Și aici există reguli de asortare, însă nimeni nu dezaprobă din start purtarea unui ceas.Părerile sunt împărțite, cert este că totul ține de interpretarea și accesorizarea ținutei și de gustul fiecăruia.

Nu se poartă ceas la rochia de nuntă

Este bine de evitat ca doamnele să poarte ceas atunci când poartă o rochie elegantă la onuntă. Asta nu înseamnă că este total greșit să purtați ceas la alte rochii elegante.

„Dacă aveți o ținută casual-elegantă, atunci un ceas se poate potrivi de minune. De asemenea și unei rochii de gală, dacă optați pentru un ceas prețios, ce se aseamănă unei bijuterii. Iar dacă job-ul dumneavoastră impune ținute elegante, office, atunci un ceas este un accesoriu ideal care să vă pună în valoare statutul și să vă accentueze autoritatea”, este recomandarea specialistului în domeniul vestimentar.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9.1 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *