Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf? Trucuri de aur pentru un preparat perfect

Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf? Trucuri de aur pentru un preparat perfect

Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf? Salata de boeuf este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa românilor de sărbători. Deși în rețeta originală de salată de boeuf se folosește carne de vită, la noi au fost adăugate și alte ingrediente, precum carnea de pui sau mazărea. De aceea, de-a lungul timpului, au avut loc diverse dezbateri cu privire la ce rețetă este mai delicioasă: cu pui sau fără pui, cu mazăre sau fără mazăre. Iată ce preferă mai mult românii.

Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf?

Salata de boeuf este unul dintre cele mai consumate aperitive de Sărbători. Gustul său dulce-acrișor și textura catifelată au propulsat-o rapid în topul preferințelor românilor. Însă de-a lungul timpului, gospodinele au simțit nevoia să modifice rețeta de bază după gustul propriu și au adăugat sau înlocuit unele ingrediente.

Așa s-a ajuns ca acum salata de boeuf să fie făcută de unii doar din carne de pui, deși „boeuf” în limba frnaceză înseamnă „carne de vită”, sau i-au fost adăugate alte ingrediente precum mazărea.

Discuțiile privind folosirea acestor ingrediente sunt interminabile, fiecare tabără (pro sau contra) adăugând argumente în favoarea preferințelor sale. Totuși, în urma unui sondaj realizat de un site culinar, s-a constatat că majoritatea covârșitaore a românilor preferă salata de boeuf cu mazăre. La fel de important este ca maioneza să fie făcută în casă.

Cei mai puternici susținători ai acestei legume folosite în salata de boeuf sunt bucovinenii, urmați de maramureșeni și transilvăneni. În schimb, cei din muntenia nici nu vor să audă de acest ingredient. Preferă ori să îl elimine definitiv, ori să îl înlocuiască.

„Reţeta corectă este întotdeauna cu vită, pentru că de aceea se numeşte salată de boeuf. De aceea nu se face cu diverse alte cărnuri. Dacă ai face-o cu pui, cum ai putea să îi spui în franceză? Nu se face nici cu pui, nici cu parizer. Eu folosesc întotdeauna o pulpă de viţel”, a declarat Marius, bucătar în Capitală, potrivit newsweek.ro.

Rețeta pentru cea mai gustoasă salată de boeuf

Mai jos îți vom prezenta o rețetă absolut delicioasă de salată de boeuf făcută atât cu carne de vită cât și cu pui. Pentru asta ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 cartofi;
  • 2-3 bucăți de păstârnac
  • 2-3 morcovi mari care au fiert în supa de pui
  • 500 g piept de pui fiert în supă sau 500 g de carne de vită fiartă
  • 1 borcan de castraveți în oțet
  • 1 borcan de gogoșari în oțet
  • 250 g mazăre la conservă
  • Măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor
  • sare și piper.

Ingrediente pentru maioneza de casă

  • 7 galăbenușuri
  • 1 lingură de muștar
  • 1 lamaie
  • 700 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță sare

Cum amestecăm ingredientele pentru salata de boeuf

Se fierb legumele și carnea în supa de pui sau vită (după caz n.r.), apoi se scot și se lasă la răcit. Ulterior, trebuie tăiate cubulețe mici.

Castraveții murțai se storc de zeamă, se toacă mărunt și se adaugă în vas. Mazărea se dă de două ori în clocolt și se pune peste salată.

Adaugă 3/4 din maioneza făcută în casă peste carnea și legumele tocate și amestecă bine până se omogenizează.

Adaugă tot conținutul într-un castron sau pe un platou. Cu restul de maioneză rămasă se ornează salata. De asemenea, la ornatul salatei poți folosi castraveți murați, frunze de pătrunjel, gogoșari murați și măsline.

Citește și: „Care sunt cei mai buni cartofi pentru salata de boeuf. Secretul pentru un preparat perfect

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.9 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *