Se schimbă banii în 2024, în Marea Britanie. Cum arată noile bancnote cu chipul Regelui Charles, primele imagini

Vor fi puse în circulație în a doua parte a anului

Scris de: Daoud Andra

27 Jan. 2024

Autoritățile din Marea Britanie se pregătesc să introducă în circulație noi bancnote. Acestea au pe avers chipul Regelui Charles și vor intra pe piață la sfârșitul acestui an. Bancnotele au fost tipărite deja și pot fi văzute în cadrul unei expoziții la Muzeul Băncii Angliei, începând cu 28 februarie.

Cum arată bancnotele cu chipul Regelui Charles

La mai bine de un an de când a preluat tronul Marii Britanii, apar primii bani cu chipul Regelui Charles. Așa cum este tradiția, în Anglia vor circula în curând bani care au pe avers portretul actualului monarh. Primele bancnote cu imaginea Regelui Charles au fost deja tipărite și vor fi puse în circulație la finalul anului, potrivit presei din Regat.

Înainte de a folosi banii pentru plăți, englezii pot vedea noile bancnote în cadrul unei expoziții, la Muzeul Băncii Angliei. Expoziția Future of Money poate fi vizitată începând cu 28 februarie și cuprinde bancnote din polimer, tipărite după ce Regele Charles a preluat tronul.

Citește și: Regele Charles și Camilla, surprinși în drum spre spital. Detaliul de pe chipul ei spune totul, cum a încălcat protocolul regal

Chipul regelui se va regăsi pe bancnotele de 5, 10, 20 și 50 de lire, potrivit prototipurilor apărute pe internet. Anterior, pe aceste bancnote se regăsea portretul Reginei Elisabeta a II-a.

Bancnotele cu chipul Regelui Charles vor fi puse în circulație în a doua jumătate a anului

Regele Charles și Kate Middleton au probleme de sănătate

Monarhul a început anul cu o intervenție la nivelul prostatei, pentru a rezolva o hipertrofie benignă. Această afecțiune este una destul de comună în rândul bărbaților de vârsta regelui, iar Palatul Buckingham a transmis că nu există motive de îngrijorare, intervenția fiind una de rutină. Charles și-a amânat angajamentele pe care le avea în această perioadă.

Casa Regală a transmis, de asemenea, că și nora sa, Kate Middleton, are probleme de sănătate. Prințesa a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale și se află în spital. Perioada de recuperare este de două săptămâni, însă Palatul Regal nu a oferit detalii cu privire la afecțiunea de care suferă prințesa.

Citește și: De ce boală ar suferi Kate Middleton, de fapt. Nora regelui Charles a fost operată de urgență, la 42 de ani. Ce scrie presa străină

”Alteța Sa Regală, Prințesa de Wales, a fost internată în spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală planificată. Intervenția chirurgicală a fost un succes și se preconizează că va rămâne în spital timp de zece până la paisprezece zile, înainte de a se întoarce acasă pentru a-și continua recuperarea. Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puțin probabil ca ea să revină la sarcinile publice până după Paște.

Prințesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declarație. Ea speră că publicul va înțelege dorința ei de a menține cât mai multă normalitate pentru copiii ei; și dorința ei ca informațiile medicale personale să rămână private.”, a transmis Palatul, pe 17 ianuarie.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *