Secretele prin care să ai mai multă răcoare în casă și facturi mici la curent. Așa procedau bunicile noastre

Răcorește-ți locuința cu ajutorul acestor trucuri simple
Secretele prin care să ai mai multă răcoare în casă și facturi mici la curent. Așa procedau bunicile noastre

Vara a început să-și arate adevărata putere în România, iar toți cei care încă nu au aer condiționat acasă sau care nu vor să-l pună în funcțiune din cauza costurilor prea mari se întreabă cum să supraviețuiască și să facă față temperaturilor ridicate tipice acestui anotimp. Ei bine, noi îți vom spune cum să ai mai multă răcoare în locuință și facturi mici la curent.

Cum să ai mai multă răcoare în locuință. Sigur nu știai aceste secrete

Nu este atât de complicat să ai o casă răcoroasă. De fapt, până acum doar câteva decenii, aerul condiționat era un aparat de lux pe care foarte puține persoane și-l puteau permite.

Astăzi însă, aproate toată lumea îl are acasă, dar facturile la curent au explodat, așa că mulți oameni se feresc să-l pună în funcțiune. Din fericire însă, îți poți răci casa în cele mai călduroase zile fără ajutorul acestui aparat. Iată câteva trucuri care dar rezultate garantat.

Cum sa ai mai multa racoare in casa
Cum sa ai mai multa racoare in casa
  • Aerisește casa dimineața

Deschide ferestrele casei în zori, începând cu ora 5 sau 6 dimineața pentru ca toate camerele să se răcească. De asemenea, poți deschide ușa pentru a lăsa să intre aerul din grădină.

  • Ține jaluzelele închise

În timul anotimpului de vară, foarte multă căldură pătrunde în casă prin ferestre. Astfel, specialiștii recomandă folosirea jaluzelelor sau a draperiilor. Ține-le închise și vei scădea temperatura din interiorul locuinței tale cu până la 6 grade Celsius.

Citește și Cum să păstrezi răcoare în casă fără aer condiționat. E trucul verii, așa ai mereu o temperatură constantă!

  • Folosește ventilatorul

Folosește ventilatorul, dar ai grijă unde-l poziționezi. Acesta ar trebui să fie amplasat lângă ușa casei, nu în sufragerie, în apropiere de televizor. Totodată, poți așeza un bol cu gheață în dreptul lui, astfel aerul va fi mult mai rece și mai umed.

  • Fă duș cu apă fierbinte

Înainte de a merge la culcare, fă un duș cu apă fierbinte, astfel te vei simți mult mai proaspăt atunci când contrastezi corpul cu temperatura exterioară.

Citește și Temperatura la care se spală perdelele. Ce ingredient banal să adaugi în mașina de spălat. Secretul perdelelor perfect albe!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *