Secretul cartofilor prăjiți de la McDonald’s a fost aflat. Cum trebuie să îi faci ca să iasă crocanți și pufoși la interior

Rețeta a fost dezvăluită de un bucătar șef din America
Secretul cartofilor prăjiți de la McDonald’s a fost aflat. Cum trebuie să îi faci ca să iasă crocanți și pufoși la interior

Secretul cartofilor prăjiți de la McDonald’s a fost aflat. Fiecare dintre noi a încercat cel puțin o dată cartofii prăjiți de la McDonald’s. Gustul lor cu adevărat special a poziționat lanțul de fastfood, în opinia multor consumatori, înaintea concurenței, din acest punct de vedere. Iată care este secretul cartofilor prăjiți de la McDonald`s și cum îi poți face foarte ușor acasă.

Secretul cartofilor prăjiți de la McDonald’s a fost aflat

Dacă vrei să faci în propria bucătărie cartofi prăjiți cu gustul celor de la McDonald’s avem pentru tine rețeta unui bucătar șef american. David Myers susține că pentru a realiza cartofii prăjiți precum cei de la McDonald`s trebuie să aplici o metodă de gătit în 2 pași.

Înainte de a dezvălui metoda, iată ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 6 cartofi
  • ulei de alune
  • sare de mare

Începem prin a curăța cartofii, după care îi tăiem la capete. Apoi îi tăiem în batoane subțiri și îi punem la înmuiat în apă rece timp de două ore. Atenție! După prima oră, apa trebuie schimbată.

Ulterior, cartofii se usucă într-un prosop de hârtie și se pun într-o oală adâncă, acoperiți cu ulei. Se gătesc timp de 2 minute la 143 de grade Celsius. După ce îi scoatem îi lăsăm să se răcească, apoi îi punem în frigier pentru a opri procesul de gătit, potrivit stirileprotv.ro.

După care, uleiul se reîncălzește la 190 de grade, iar cartofii se pun din nou la prăjit pentru 3-4 minute.

Îi scoatem din tigaie, îi sărăm și nu ne rămâne de făcut decât să îi savurăm.

Poftă bună!

Bonus: Rețetă delicioasă de carne de vită. Ce condimente trebuie să folosești pentru un preparat incredibil de gustos

În cazul în care nu dorești să consumi cartofii goi, ci să adaugi în farfurie și o bucată de carne, îți recomandăm o rețetă delicioasă de carne de vită. La carnea de vită sunt foarte importante condimentele pe care le folosești.

Pisează într-un vas cimbru, semințe de chimen, oregano, usturoi şi sare. Adaugă ulei de măsline şi zeamă de lămâie, apoi amestecă bine. Cu mixul rezultat ungeți fiecare bucată de carne de vită.

Acestea pot sta la marinat de la cinci minute, până la 8 ore, în funcţie de preferinţe. Cu cât vei lăsa carnea de vită mai mult în acest amestec, la marinat, cu atât gustul va fi mai pronunțat.

Apoi, prăjeşte bucăţile de carne într-o tigaie, în funcție de cât de bine vrei să fie făcute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *