Secretul celor mai bune clătite de post. Ce să adaugi ca să iasă pufoase, rețeta simplă și rapidă

Secretul celor mai bune clătite de post. Ce să adaugi ca să iasă pufoase, rețeta simplă și rapidă

Clătitele de post sunt cu siguranță unul dintre cele mai bune deserturi pe care le poți face simplu și rapid în perioada postului. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, dar pentru ca preparatul tău să iasă cu adevărat gustos este nevoie să cunoști acest truc. Astfel clătitele tale vor ieși delicioase și cu siguranță îi vei impresiona și pe cei dragi.

Care este secretul celor mai bune clătite de post

Postul Crăciunului durează 40 de zile și se încheie pe 25 decembrie. Credincioșii care țin post nu mănâncă produse de origine animală, ci doar vegetală. Însă chiar dacă rețeta de clătite este de post, poate fi încercată și de cei care nu obișnuiesc să postească. Vor avea parte de o surpriză foarte plăcută și vor constata că gustul acestui desert este cu adevărat delicios.

În mod normal, clătitele se fac cu lapte și ouă, dar noi vom elimina aceste alimente și vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • apă – 500 ml
  • făină de grâu – 250 grame
  • zahăr – 3 linguri
  • ulei de floarea soarelui – 2 linguri
  • bicarbonat de sodiu – pe vârful unui cuțit
  • sare – 1/2 linguriță

Cum se prepară clătitele de post

Mai întâi trebuie să fierbi apa și să o răcești ulterior până când devine caldă. Adaugă sarea, zahărul și bicarbonatul în făina cernută. Toarnă treptat apa caldă în aluat, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

Frământă apoi aluatul cu un tel sau cu un blender. Aluatul trebuie să aibă consistența asemănătoare cu smântâna lichidă. Lasă apoi compoziția să se odihnească 15 minute.

Adaugă trei linguri de ulei în aluat și amestecă. Înainte de a turna prima clătită, încinge bine tigaia, apoi unge-o cu ulei de floarea soarelui. Prăjește clătite subțiri timp de 1-2 minute pe fiecare parte până la terminarea compoziției.

După ce ai prăjit toate clătitele, acoperă-le cu un capac sau cu o folie pentru a nu se usca. Le poți consuma cu dulceața sau gemul preferat.

Poftă bună!

Citește și: „Plăcinte cu varză murată și cartofi la tigaie. Rețeta de post. Ce să adaugi ca să iasă extrem de savuroase

Biscuiți de post făcuți în casă

O altă rețetă de post pe care o poți face acasă este cea de biscuiți cu ovăz și banane. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar timpul de preparare este foarte scurt.

Ingrediente:

  • 3 banane medii bine coapte
  • 240 grame fulgi de ovăz
  • 50 mililitri ulei de floarea soarelui
  • 50 grame merișoare sau oricare alte fructe confiate
  • 1 linguriță scorțișoară (opțional)
  • 1-2 linguri de miere (opțional)

Mod de preparare:

1. Merișoarele se pun la hidratat într-un pahar cu apă.
2. Bananele se decojesc, apoi, într-un castron se pasează fin cu furculița.
3. Se amestecă uleiul cu piureul de banane, apoi se adaugă fulgii de ovăz.
4. Compoziția de banane și fulgi de ovăz se omogenizează, apoi se lasă deoparte pentru 15 minute. În acest timp se hidratează fulgii de ovăz.
5. Amestecul de fulgi cu banane trebuie să fie lipicioasă și ușor umedă. Dacă este prea uscată, se adaugă o lingură de apă. Dacă este prea umedă se adaugă o lingură- două de fulgi de ovăz.
6. In compoziție se adaugă merișoarele hidratate. Dacă doriți, le puteți pune pe biscuiții formați, înainte de coacere.
7. Cu mâna unsă cu puțin ulei, se formează bile din aluat, apoi se aplatizează și se așază uniform, la distanță de 2-3 centimetri, în tava tapetată cu hârtie de copt.
8. Se dau biscuiții la cuptorul pre încins la 190 de grade, până se rumenesc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *