Secretul celor mai fericite cupluri. 6 expresii pe care să le folosești des, mențin armonia în relație

Secretul celor mai fericite cupluri. 6 expresii pe care să le folosești des, mențin armonia în relație

Fiecare relație are fazele ei dure. Dar ceea ce contează cu adevărat este modul în care tu și partenerul tău interacționați zilnic. Potrivit unui renumit psiholog instruit la Harvard, cele mai fericite cupluri nu evită conflictele, ci discută problemele pe care le întâmpină de-a lungul timpului.

Sfaturi pentru fericirea în cuplu

Din păcate, multe căsătorii se încheie din cauza comunicării proaste. Însă, dacă folosești oricare dintre aceste expresii cu partenerul tău, relația voastră va avea de câștigat, susține dr. Cortney S. Warren.

1. „Apreciez efortul tău”

Foarte ușor devii prea concentrată asupra lucrurilor care nu-ți plac la partener și ai impulsul să-i „scoți” ochii la fiecare ceartă, nu-i așa? Psihologul Cortney S. Warren te îndeamnă să apreciezi efortul pe care îl face jumătatea ta în orice, fie că este vorba de curățenie în casă sau de adunatul hainelor de pe pat. Cuplurile fericite își exprimă recunoștința pentru eforturile celuilalt. Este o modalitate bună de a-i face să se simtă apreciați.

Expresii similare: „Apreciez că muncești atât de mult pentru familia noastră”; „Sunt recunoscătoare că duci copiii la școală”.

2. „Ajută-mă să înțeleg mai bine asta”

Cu toții avem vulnerabilități, valori și convingeri diferite care modelează modul în care credem că ar trebui să funcționeze relațiile. Dacă partenerul tău reacționează la o situație într-un mod pe care nu îl înțelegi, ajută-l să se calmeze. Este cheia pentru rezolvarea conflictului.

Expresii similare: „Nu știu de ce este atât de supărător pentru tine”; „Vreau să trecem peste asta împreună”.

3. „Eu ascult…”

Dezacordurile sunt inevitabile, dar trebuie să vă sprijiniți unul pe celălalt printr-o ascultare activă. Fii dispusă să renunți la dorința de a avea mereu „dreptate” sau să-i transmiți punctul de vedere. În schimb, empatizează cu partenerul pentru armonie în relație.

Expresii similare: „Mă voi opri din vorbit acum și voi încerca cu adevărat să ascult punctul tău de vedere”; „Vreau să aud partea ta de adevăr”.

4. „Îmi pare rău”

Când lucrurile nu merg bine în relație, cuplurile sănătoase știu că ambii parteneri joacă un rol în situație. Asumarea responsabilității este esențială.

Expresii similare: „Nu ți-am comunicat sentimentele mele într-un mod respectuos și îmi pare rău pentru asta”; „Nu mi-a plăcut felul în care te-ai comportat aseară, dar trebuie să-ți cer scuze”.

Citește și Cele mai bune tehnici de gestionare a conflictelor în viața de cuplu. Cum să descoperi frumusețea într-o relație imperfectă

5. „Te iert. Poți să mă ierți?”

Iertarea este grea. Trebuie să fii vulnerabil, să renunți la ceva care ți-a cauzat durere și să-ți schimbi sentimentele față de partenerul tău. Dar studiile au demonstrat că doar iertând te poți bucura de o relație lungă și fericită.

Expresii similare: „Știu că nu putem schimba trecutul, dar să mergem mai departe”; „Am făcut o greșeală și încerc să mă iert. Sper că și tu mă poți ierta”.

6. „Te iubesc”

Sunt doar două cuvinte, dar merită întotdeauna amintite. Exprimarea verbală a iubirii menține relația vie. Și când o spui, asigură-te că este din toată inima.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *