Secretul celor mai gustoase pulpe de pui. Numai așa le vei prepara de acum înainte. Rețeta face furori

O rețetă delicioasă care se prepară foarte repede
Secretul celor mai gustoase pulpe de pui. Numai așa le vei prepara de acum înainte. Rețeta face furori

Surprinde-i pe cei care se vor așeza la masa ta cu un fel de mâncare foarte delicios! Chiar și un începător în arta culinară va putea să prepare această rețetă. Îți spunem mai jos secretul celor mai gustoase pulpe de pui. Rețeta, pas cu pas.

Secretul celor mai gustoase pulpe de pui

Dacă vei urma pașii din această rețetă vei obține pulpe foarte fragede, suculente și aromate, care merg perfect lângă o salată sau legume la grătar.

Ai nevoie de:

  • Patru pulpe superioare
  • ceapă
  • Două linguri de maioneză
  • 50 ml de sos de soia
  • 4-5 fire de mărar
  • Condimente pentru carnea de pui
  • Sare și pier după gust

Cum se prepară pulpele de pui:

Mai întâi se spală foarte bine carnea și se pune într-un bol. Se adaugă peste ea condimentele preferate, sare și piper măcinat după gust. Se curăță apoi ceapa și se taie cuburi sau jumătăți de rondele. Se spală și mărarul, se usucă bine și se toacă mărunt. Se adaugă în bolul cu carne ceapa, sosul de soia, maioneza și mărarul și se amestecă foarte bine toate ingredientele. Ulterior bolul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la macerat timp de o oră.

După ce a trecut o oră, pulpele se așază într-o tavă pentru copt, iar peste ele se toarnă marinada rămasă. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade și se lasă pulpele acolo pentru aproximativ 60 de minute. Pregătește între timp o salată de vară proaspătă sau câteva legume la grătar și așa serviți cele mai delicioase pulpe.

Cât trebuie fiartă carnea de pui

Dacă pregătești o rețetă cu carne de pui care trebuie fiartă îți spunem câteva secrete. Spre deosebire de puiul de țară, crescut la curte, puiul cumpărat din comerț fierbe mai repede. Sunt puțini cei care iau în considerare acest detaliu important. Unul dintre secretele fierberii cărnii de pui este să fierbi puiul întreg, mai ales dacă vrei să faci supă. Vei obține echilibrul perfect dintre grăsime și aromă.

Carnea de pui trebuie fiartă la foc mic

  • Fierberea puiului la foc mic ajută ca în final să obții o carne albă, delicioasă, delicată, ideală în supe și ciorbe.
  • Folosește bucățile de carne mai închise la culoare, cum ar fi pulpele, pentru un alt preparat.
  • Gătitul cărnii la foc mic face carnea de pui să fie mai fragedă și gătită uniform.

„E bine să sărezi apa în care fierbi puiul pentru ciorbe și supe, asta pentru ca spuma să nu se împrăștie și să o poți aduna mai rapid și mai ușor. E bine să fierbi carnea pentru supe și ciorbe separat, ca spuma care se adună să nu rămână în preparat, ea fiind plină de toxinele de la pui”, este recomandarea unui bucătar profesionist.

7.9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.