Secretul celui mai gustos pește. Trucul folosit de chef Florin Dumitrescu ca să iasa crocant și aromat

Secretul celui mai gustos pește. Trucul folosit de chef Florin Dumitrescu ca să iasa crocant și aromat

Secretul celui mai gustos pește. După mesele copioase de sărbători, este recomandat să consumăm preparate cât mai ușoare, astfel încât să ajutăm organismul să își revină cât mai repede. Iar o alegere potrivită este peștele. Iată, așadar, care este rețeta de pește la cuptor a lui chef Florin Dumitrescu. Juratul emisiunii Chefi la cuțite folosește un truc pe care trebuie să îl încerci neapărat. Cu ajutorul lui, peștele va ieși crocant și aromat.

Secretul celui mai gustos pește

Rețetele ușoare pe bază de pește sunt preferate de români, mai ales după o perioadă atât de încărcată din punct de vedere culinar, în care preparatele din carne de porc au fost vedetele meselor de Sărbători.

Iar păstrăvul este întotdeauna o alegere potrivită. Acest pește se prepară ușor și este foarte gustos.

În rețeta lui Florin Dumitrescu, celebrul chef folosește un truc pe care nu multe gospodine îl cunosc. Cu ajutorul lui, peștele iese aromat și are o textură crocantă. În plus, este extrem de ușor de preparat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Păstrăv în crustă. Rețeta lui chef Florin Dumitrescu

Ingrediente:

  • 2 bucăți de păstrăv
  • 5 linguri de pesmet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 bucăți de dovlecei
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 vârfuri de sare de mare
  • 1 vârf de piper negru
  • 150 g de iaurt
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g de castraveți
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 ramură de cimbru
  • 1 ramură de busuioc

Mod de preparare

Unge tava în care vei pune peștele cu ulei de măsline, după care șterge bucățile de păstrăv cu un prosop și apoi condimentează-le cu sare și piper. Pentru a obține o crustă aromată este nevoie să amesteci pătrunjel, cimbrul și un cățel de usturoi, toate tocate mărunt, cu pesmetul, sarea si piperul.

Unge bucățile de pește cu ulei de măsline și adaugă peste ele amestecul pentru crustă. Pune tava cu păstrăvul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și las-o la foc mediu timp de aproximativ 14 minute.

Între timp, se taie dovleceii în două bucăți egale, pe lung. Se unge o altă tavă cu ulei de măsline în care se vor pune dovleceii condimentați cu sare și piper. Tava se introduce în cuptor, alături de păstrăv, pe un alt nivel. Dovleceii se lasă la cuptor timp de 20 de minute până se coc.

Cât timp se pregătesc, se trece la pregătirea sosului de iaurt. Se curăță castraveții de coajă și sâmburi și se toacă, iar peste ei se adaugă un cățel de usturoi zdrobit, o lingură de ulei de măsline, busuioc, sare, piper și iaurtul. Se amestecă totul bine. La final, după ce scoatem dovleceii, aceștia se stropesc cu puțin oțet balsamic.

Poftă bună!

Citește și: „Cum se prăjește corect peștele. Regula de aur pe care puține gospodine o respectă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *