Secretul din capacele de la Nutella. Ce obiect foarte util se ascunde sub ele

Un tânăr a dezvăluit pe rețelele de socializare secretul din capacele de la Nutella. Un obiect de mare ajutor se ascunde acolo, dar prea puțini știu de el.
Secretul din capacele de la Nutella. Ce obiect foarte util se ascunde sub ele

Indiferent că e folosită la clătite  pe pâine sau în prăjituri, crema de ciocolată este savurată cu aceeași plăcere atât de cei mici, cât și de cei mari. Dar puțini sunt cei care știu despre secretul din capacele de la Nutella. Dacă la început părea a fi doar o „legendă”, unii au vrut să o verifice.

Astfel secretul din capacele de la Nutella a fost descoperit și un filmuleț care îl confirmă a fost postat pe TikTok.

Video-ul a devenit viral în scurt timp pe rețelele de socializare și redă imagini în care un tânăr desface sigiliul capacului de la borcan. Sub acesta se găsește un mic cuțit din plastic, cu care poți tăia folia de protecție de pe borcan, notează DC News.

Secretul din capacele de la Nutella. Care este diferența dintre Nutella și Fineti

Nutella este o cacao cu alune îndulcite. Se presupune că a fost produsă pentru prima dată în Italia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ca să comaseze lipsa de cacao, un brutar a adăugat alune măcinate în ciocolată, potrivit shtiu.ro.

Deși Nutella este în prezent clasificată ca topping de desert, compania care o produce a făcut eforturi pentru ca răspândirea să fie reclasificată ca topping de mic dejun, similar cu gemul.

Această schimbare poate să nu pară importantă, dar ar putea avea un impact major asupra modului în care consumatorii percep valoarea sa nutrițională.

Ce conțin Nutella și Fineti

Nutella şi Fineti au în compoziție ingrediente simple și durabile:

 • Zahăr: sfeclă sau zahăr rafinat din trestie, în funcție de zona în care este produs. Zahărul este componenta sa cea mai mare.
 • Ulei de palmier: acesta conferă produsului textura cremoasă.
 • Alune: 100% pastă de alune pură. Fiecare borcan conține echivalentul a aproximativ 50 de nuci dulci.
 • Cacao: Majoritatea boabelor de cacao provin din Africa de Vest. Acestea sunt transformate într-o pulbere fină și se amestecă cu celelalte ingrediente pentru a da gustul de ciocolată.
 • Lapte praf degresat: este fabricat prin îndepărtarea apei din laptele degresat pasteurizat. Acesta are o durată de valabilitate mult mai mare decât laptele obișnuit și nu trebuie refrigerat.
 • Lecitină din soia: este un emulgator, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea separării ingredientelor, menținând o textură uniformă. Derivată din soia, aceasta este o substanță grasă și un aditiv alimentar obișnuit.
 • Vanilină: o componentă aromatică care se regăsește în extractul de fasole de vanilie. Nutella conține o formă sintetică de vanilină.

Pe de altă parte, Fineti oferă două tipuri de cremă de ciocolată. Aceasta are o textură netedă și cremoasă. De asemenea, este mai puțin dulce și are mai puțină ciocolată, dar este mult mai accesibilă la preț.

Fineti conține opt ingrediente: zahăr, ulei vegetal obținut dintr-o singură plantă sau mai multe, lapte praf degresat, pastă de alune, pudră de cacao, grăsimi vegetale hidrogenate, lecitină și arome. Aceste ingrediente consumate în exces pot cauza reacții alergice, obezitate și boli cardiovasculare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Roxana Ciuhulescu a refuzat să participe la Survivor All Stars?
8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
 • Cornel Pana

  Dom Woropkiewicz,
  Sunt false calculele dvs, pentru ca actualul Putin nu este primul Putin. Este o alta persoana. Ori dvs faceti calculate pe datele primului Putin, care este mort din 2014.
  Asa ca lasati problema in mainile lui Dumnezeu. El nu a predestinat pe Putin sa faca grozaviile pe care le face acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *