Secretul găluștelor pufoase și gustoase. Așa nu vor mai ieși niciodată tari. Chiar și gospodinele începătoare vor deveni experte

Cum să pregătești găluștele pas cu pas
Secretul găluștelor pufoase și gustoase. Așa nu vor mai ieși niciodată tari. Chiar și gospodinele începătoare vor deveni experte

Supa cu găluște este un fel de mâncare preferat de foarte mulți oameni. Chiar dacă inițial pare dificil de făcut, specialiștii spun că este mai simplu decât pare. Iată mai jos secretul găluștelor pufoase și gustoase:

Secretul găluștelor pufoase și gustoase. Cum se prepară, pas cu pas:

Separă mai întâi albușul de gălbenuș. Bate albușul până când se formează o spumă tare. Apoi bate și gălbenușul cu puțin sare și amestecă-l cu cele două linguri de ulei. Toarnă gălbenușul peste albuș, incorporându-l ușor cu o furculiță de jos în sus. Grișul se adaugă în ploaie, puțin câte puțin. În același timp amestecă ușor. Pentru ca găluștele să fie pufoase e bine să incorporezi grișul foarte ușor, cu mișcări lente. Compoziția va fi destul de moale, dar după timpul de odihnă, 10-15 minute, grișul se umflă, iar compoziția este gata.

Ingredientele necesare pentru găluște:

  • Două ouă
  • Două linguri de ulei vegetal sau untură de rață/gâscă
  • 8 linguri de griș curat (dacă ouăle sunt mai mari se mai pot adăuga una, două linguri de griș)
  • În vârf de cuțite de sare

Cum se modelează găluștele

După ce ai respectat timpul de odihnă, de 10-15 minute iar consistența compoziției s-a schimbat, vei putea începe să modelezi găluștele. Este indicat să umezești lingura folosită pentru modelarea lor. Folosește o cană cu apă pentru a te asigura că lingura este mereu udă. O altă variantă ar fi să înmoi lingura în supa în care urmează să pui găluștele. Ele se modelează după preferințe, mai mari sau mai mici. Important: ele își vor modifica volumul aproape de trei ori.

Cum se fierb găluștele

Găluștele de griș se fierb în apă sau direct în supa de pui. A doua variantă conferă o savoare deosebită găluștelor, scrie fucsia.ro. Singura problemă în această situație este faptul că vor rămâne în supă resturile de la găluște, acele firimituri mici. Ele pot fi îndepărtate ușor cu o spumieră.

De reținut atunci când pregătești găluște: nu le pune în apă clocotită deoarece riști să se spargă și să se împrăștie. Pentru a nu se întări și pentru a lua gustul supei de pui este indicat ca găluștele să fie fierte la foc mic. Ele se fierb aproximativ 12 minute, în funcție de dimensiunea lor. Opțional pot fi întoarse o dată pe partea cealaltă, dar cu mare grijă deoarece se pot rupe. Nu este un pas neapărat necesar. După ce ai oprit focul, lasă oala cu capacul pus timp de încă 10 minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *