Secretul lui Adi Hădean pentru cel mai bun tiramisu. Ce trebuie să faci prima dată cu ouăle, aici greșesc cele mai multe gospodine

Cunoscutul bucătar și-a împărtășit rețeta de tiramisu
Secretul lui Adi Hădean pentru cel mai bun tiramisu. Ce trebuie să faci prima dată cu ouăle, aici greșesc cele mai multe gospodine

Mai toate gospodinele știu să facă celebrul tiramisu, mai ales că nu necesită multe ingrediente și nici timp de coacere. Însă originile sale impun o preparare cu grijă. Alegerea celor mai bune ingrediente este esențială, iar cunoscutul chef Adi Hădean ne explică și de ce.

Cele mai utile sfaturi pentru cel ami bun tiramisu

Tiramisu este originar din Italia, ceea ce îl face din start un desert cu pretenții. Inițial, rețeta nu cuprindea și alcoolul, fiind destinat cu precădere copiilor. Ulterior, italienii au decis să folosescă în compoziție vinul de Marsala, foarte aromat și recomandat tinerelor domnișoare. Timpul a trecut, iar rețeta a suferit diverse tranformări, în funcție de țara în care a ajuns.

În primul rând, trebuie să alegem cu mare atenție ouăle pe care urmează să le folosim la tiramisu. Cele mai bune ouă pentru acest desert sunt cele mari, ecologice. Ele trebuie să fie foarte proaspete și ținute jumătate de oră la temperatura camerei. De asemenea, acestea trebuie spălate foarte bine, cu apă caldă și detergent de vase, pentru a elimina riscul unei contaminări cu salmonella.

Pișcoturile trebuie și ele alese inteligent. Adi Hădean este de părere că cele mai scumpe pișcoturi sunt și cele mai bune. Ele nu trebuie să fie foarte poroase și nici să aibă prea mult zahăr pe exterior. Se știe că tiramisu se face cu mascarpone, o brânză italienească cremoasă, dar groasă, ceea ce înseamnă că trebuie să fie aleasă cea mai calitativă.

Alcoolul, de preferat de Marsala, va face cu adevărat diferența în desertul tău. Adi Hădean recomandă și Amaretto, însă nu alt alcool. Cafeaua folosită trebuie să fie una tare, în care să fie adăugat un deget de alcool și unul de apă rece. Compoziția trebuie lăsată la răcit înaite de a fi însiropate pișcoturile. Și pudra de cacao trebuie să fie de calitate, mai ales că va fi mâncată ca atare, deci trebuie să aibă un gust bun.

Crema nu este greu de pregătit. Gălbenușurile trebuie bătute cu zahăr până devin spumă și până se dizolvă tot zahărul. Albușurile trebuie bătute cu un vârf de sare, la viteză mică, până se întăresc. Se adaugă zahărul și se bat până formează o spumă tare și nu mai există zahăr nedizolvat.

Cum se montează desertul italienesc

Însiroparea este un procesc care necesită multă atenție. Pișcoturile trebuie ținute de mijloc și puse în cafea cu suprafața plată. După o secundă trebuie întoarse, scututate ușor și așezate în recipientul unde se construiește prăjitura.

Pentru montare se pune un strat subțire de cremă sub pișcoturi pentru a face priză mai bine. Se adaugă pișcoturile și câte un strat de cremă, apoi se pudrează cu cacao, înainte de a fi pus la rece, pentru a se înmuia până la momentul consumului. Tiramisu se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2 – 4 grade Celsius și are nevoie de până la 8 ore pentru a ajunge la forma finală, gata de consum. Cel mai bine ar fi ca desertul să fie consumat la 24 de ore de când a fost montată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
8.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *