Secretul pentru cea mai bună dulceață de piersici. Cât timp se țin de fapt la fiert, rețeta pas cu pas - Ego.ro

Secretul pentru cea mai bună dulceață de piersici. Cât timp se țin de fapt la fiert, rețeta pas cu pas

Rețeta simplă și aromată de dulceață de piersici

Scris de: Oana Matei

18 Aug. 2023

Secretul pentru cea mai bună dulceață de piersici. Cât timp se țin de fapt la fiert, rețeta pas cu pas

În sezonul estival, când piețele sunt pline de fructe proaspete și gustoase, nu există nimic mai reconfortant decât gândul că vei putea savura același gust delicios și în zilele reci de iarnă. Pregătirea dulceții de piersici acasă, fără conservanți, este modalitatea perfectă de a-ți bucura papilele gustative și de a crea un stoc gustos pentru momentele în care simți nevoia unei mici răsfăț. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții cea mai bună și aromată dulceață de piersici de casă.

Cum se prepară dulceața fină de piersici

Prima regulă pentru o dulceață de piersici de excepție este alegerea fructelor perfecte. Optați pentru piersici coapte, dar nu prea moi. Culoarea intensă și parfumul plăcut sunt semnele că piersicile sunt în punctul lor perfect de coacere. Alegeți piersici locale și de sezon pentru a obține cele mai autentice arome. Pentru a prepara dulceața de piersici de casă, iată ce ingrediente sunt necesare și cum se prepară:

Ingrediente

  • 1 kilogram de piersici ( fără sâmburi)
  • 750 grame zahăr
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Vezi și Dulceața de afine, cum o prepari ca la mama acasă. Ce să adaugi peste fructe ca să iasă irezistibil de gustoasă și parfumată

Mod de preparare

  • După ce ai selectat cele mai bune piersici, este important să pregătești fructele corect pentru procesul de fierbere. Spală piersicile sub jet de apă rece pentru a le curăța de impurități, îndepărtează sâmburii și taie-le în bucăți mici sau felii, în funcție de preferințe. Dacă preferi să simți bucățele de fructe în dulceață, poți tăia piersicile în cuburi mai mari sau feliuțe subțiri.
  • Pune piersicile într-un vas potrivit și presară zahărul peste ele. Adăugă și zeama de lămâie și amestecă bine. Lasă piersicile să stea timp de 4-5 ore, astfel că sucul să iasă din fructe. După aceea, pune oala pe foc și fierbe 10 minute din momentul în care dă în clocot, până când fructele devin translucide. Acoperă cu o cârpă umedă și lăsă să se răcească.
  • După ce s-a răcit complet, lasă dulceața la frigider peste noapte. A doua zi, fierbe din nou dulceața, de data aceasta pentru 30 de minute, îndepărtând spuma care se formează la suprafață.
  • Lasă dulceața să se răcească câteva minute, după care o poți turna în borcanele sterilizate.
  • Întoarce borcanele cu capacul în jos, pentru a se vida.
  • Depozitează borcanele cu dulceață la loc răcoros și ferit de lumina soarelui.

Vezi și Cum se prepară dulceața de mure. Regula importantă pe care trebuie să o respecți pentru a ieși perfectă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
10 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *