Sezonul dovlecilor a sosit și o plăcintă cu dovleac coaptă până la perfecțiune este o adevărată comoară a toamnei. Există mai multe soiuri de dovleac, cu pulpa mai moale sau mai tare, mai dulce sau mai aromată. Unele dintre ele sunt special destinate decorului de toamnă sau sculptatului de Halloween, în timp ce altele se pot păstra câteva luni în stare perfectă, datorită cojii groase. Dintre toate preparatele, plăcinta cu dovleac este cea mai apreciată. O poți face cu aluat simplu, cu foi subțiri sau sub forma de tartă ori ștrudel.
Ingredientul aromat pentru plăcinta de dovleac
Dar care este secretul pentru a obține cea mai bună plăcintă de dovleac? Ei bine, înainte de toate, trebuie să vă asigurați că aveți ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate. Alegerea unui dovleac zemos și dulce este primul pas către succesul unei plăcinte savuroase.
Un alt element esențial pentru o plăcintă de dovleac reușită este crusta crocantă și fragedă. Puteți opta pentru o variantă clasică de crustă din unt și făină, foi de plăcinte de casă sau cumpărate, dar puteți încerca și variante mai inovatoare, cum ar fi cea din biscuiți zdrobiți sau chiar o crustă din nuci și migdale măcinate.
Însă, ingredientul special care va da plăcintei voastre de dovleac acel plus de savoare este nucșoara. Acest condiment exotic are un gust aromatic și intens, care completează perfect aroma dulce și bogată a dovleacului. Doza de nucșoară trebuie aleasă atent, în funcție de preferințele voastre, dar cu siguranță va adăuga profunzime și complexitate gustativă desertului vostru.
Condimentele potrivite cu aroma dovleacului
În compoziția pentru plăcinta de dovleac adăugați condimente călduroase, cum ar fi scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele, pentru a pune în evidență aromele toamnei și a transforma plăcinta voastră de dovleac într-o experiență cu adevărat deosebită.
Plăcinta cu dovleac care se topește în gură
Ingrediente
- 300 de grame dovleac
- 250 de grame griș
- 100 de grame zahăr
- 250 ml chefir
- 1 plic praf de copt
- coajă de lămâie
- nucșoară, scorțișoară, ghimbir ( opțional)
- unt și făină – pentru uns tava de copt
- zahăr pudră
Vezi și Metoda banală prin care poți să cureți rapid un dovleac. Îți ușurează munca
Preparare:
- rade dovleacul pe o răzătoare mare
- peste dovleacul ras adaugă zahărul, grișul, chefirul, praful de copt, coaja de lămâie și condimentele
- amestecă bine toate ingredientele cu o spatulă
- unge forma de copt cu unt, presară făină și toarnă în ea aluatul de dovleac pregătit, distribuindu-l uniform
- preîncălzește cuptorul la 180 de grade și coace prăjitura timp de 35-40 de minute.
- după ce plăcinta s-a copt, presară zahăr vanilat amestecat cu puțină scorțișoară. Delicios!
Vezi și Ștrudel cu dovleac și nuci coapte. Rețetă ușoară pentru începători