Secretul pentru cea mai gustoasă carne la garniță. Cum trebuie prăjită carnea, de fapt

De ce ingrediente ai nevoie
Secretul pentru cea mai gustoasă carne la garniță. Cum trebuie prăjită carnea, de fapt

Carnea la garniță este un preparat delicios, folosit atât ca atare, cât și în diferite feluri de mâncare. Ea nu lipsește din cămara niciunei gospodine, mai ales în perioada anotimpului rece. Care este secretul pentru cea mai gustoasă carne la garniță? Îți spunem mai jos rețeta pentru un preparat delicios.

Secretul pentru cea mai gustoasă carne la garniță

Iată ingredientele de care ai nevoie: carne de porc proaspătă, pulpă sau spate, cârnați proaspeți de porc, untură de porc, boabe de ienibahar, foi de dafin și sare.

Cum se prepară totul: se taie carnea de porc și cârnații în bucăți potrivite. Într-o cratiță mai adâncă sau un ceaun se topește untura, iar pentru fiecare kilogram de untură se adaugă o linguriță de sare. Boabele de ienibahar și foile de dafin se adaugă după gust. Se pune carnea și se lasă la prăjit la foc mic timp de aproximativ 90-120 de minute, în funcție de cantitate.

Se scoate apoi carnea cu o spumieră, se adaugă cârnații și se lasă la prăjit la foc mic pentru aproximativ jumătate de oră. După ce se rumenesc și scot și el și se așază alături de carne în recipiente ceramice sau în borcane curate și uscate. Se toarnă untura rămasă și se lasă la rece.

Cea mai bună carne pentru creier. Ce spune profesorul Vlad Ciurea

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit în cadrul unui interviu despre importanța protejării creierului de elementele nocive prezente în societatea de azi. Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea. Potrivit lui, cea mai bună carne pentru sănătatea creierului ar fi cea de curcan.

Carnea de curcan are foarte puține grăsimi și oferă numeroase beneficii organismului. Printre ele se numără îmbunătățirea sistemului cardiovascular, scăderea nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, carnea de curcan are un conținut ridicat de proteine și este bogată în vitamina B6 și seleniu.

Ce le recomandă profesorul Vlad Ciurea oamenilor să facă dimineața

Potrivit specialistului, primul lucru pe care orice om trebuie să îl facă de dimineață este să respire aer curat, apoi să bea un pahar de apă la temperatura camerei. Ulterior ar trebui să consume ceva dulce, dar nu ciocolată.

“Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis. Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată. Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.”, a explicat Vlad Ciurea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.5 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *