Semne care arată că un bărbat este extrem de gelos și obsedat de control

Unele persoane sunt pur și simplu toxice și trebuie să stăm departe de ele. Este important să observăm semnalele la timp.
Semne care arată că un bărbat este extrem de gelos și obsedat de control
  1. Orice femeie ar trebui să cunoască și să observe aceste semne care arată că un bărbat este extrem de gelos, sau când are de-a face cu o persoană toxică. Un bărbat gelos, obsedat de control, nu poate aduce fericire sau armonie într-o relație.

Pentru a ști dacă suntem prinși într-o relație în care nu putem fi noi înșine și ne simțim controlați, trebuie mai întâi să analizăm situația în momentele în care ne fac să ne simțim așa.

Iată 10 semne care arată că un bărbat este extrem de gelos

1. Întotdeauna vrea să știe unde ești

Bărbații geloși nu suportă gândul că nu știu unde ești sau ce faci. Acest tip de persoană trebuie să știe exact mișcările tale. Altfel te sună non-stop și nu încetează să-ți trimită mesaje. El trebuie să știe ce faci, pentru a-și calma nesiguranța.

2. Devine din ce în ce mai gelos

Se enervează când ești cu prietenii tăi sau doar aude că pomenești de un alt bărbat în afară de el. Acestea sunt semne clare de gelozie din partea partenerului tău. Poți să-i pui capăt sau trebuie să faci față pentru totdeauna acestei situații de frică și control. Acest tip de comportament este legat de propria lor lipsă de stima de sine și de nesiguranță. Dar nu este în puterea ta să schimbi acest lucru.

Trebuie să ții cont de faptul că maniile lor de control, odată cu trecerea timpului, vor crește din ce în ce mai mult.

3. Are o rutină strictă

Este un om foarte rigid în rutină. Își dorește să faceți totul împreună urmând mereu aceleași programe. Poate ai dori să vă despărțiți și să faceți lucruri pe cont propriu, dar el chiar și-a plănuit totul, poate chiar și ce veți avea la cină peste o săptămână. El trebuie să controleze și să planifice totul, ceea ce nu îți lasă timp pentru tine.

4. Telefonul tău este telefonul lui

„Cine ți-a trimis acel mesaj? Lasă-mă să văd!”, „Numele ăsta sună cunoscut, dar… de unde îl cunoști?” Dacă aceste fraze îți sunt familiare, înseamnă că ai de-a face cu un bărbat gelos care nu îți respectă intimitatea. El crede că mobilul tău este o extensie a lui și de aceea poate vedea totul. Există limite între a-ți împărtăși viața cu el, sau a o uni cu a lui, iar el să fie cel care controlează totul, fără a-ți lăsa propriul spațiu.

5. El este cel care te critică cel mai mult

Sunt bărbați care, pentru a se simți mai bine cu ei înșiși, au nevoie să-i facă pe alții să se simtă rău. Subestimarea succeselor tale, criticarea tuturor deciziilor tale, până și a felului în care te îmbraci, sunt semne revelatoare pentru a fugi din acea relație. În caz contrar, este posibil să-ți transfere nesiguranța și să-ți submineze stima de sine.

6. El știe totul

Există o mare diferență între a fi un „știe-totul” și a impune opinii. Un gelos trebuie să aibă întotdeauna dreptate, fie că știe sau nu subiectul, nu acceptă niciun comentariu sau critică la ceea ce spune. Libertatea ta de exprimare este total limitată. Alături de el riști să-ți pierzi capacitatea de a lua decizii și modul de a gândi.

7. Îți controlează prieteniile

Iubitul tău nu suportă când ieși cu prietenii tăi și te presează să stai cu el. Se va plânge că îl lași singur sau nu îi acorzi atenția pe care o merită. El nu vrea să fii cu prietenii tăi, ci doar tu și el. De asemenea, ori de câte ori poate, vorbește urât despre ei, se pare că nu-i place niciunul. Este chiar posibil ca pentru a evita certuri, să fi preferat să renunți la prietenii tăi sau să-i minți.

8. E prea atent

Există o linie fină între a fi atent sau grijuliu și a dori să controlezi fiecare mișcare pe care o faci. Poate face gesturi precum să te întrebe cum te simți, la fiecare câteva minute. Sau prin acțiuni mai insistente, cum ar fi să te sune în mod constant. În spatele tuturor acestor situații, care pot părea detalii, se poate ascunde o obsesie nebună de a ști tot ce faci. Și, din nou, e vorba de nesiguranța emoțională caracteristică.

9. Trebuie să organizeze totul

O persoană geloasă nu se simte confortabil dacă nu simte că domină situația. De la mâncarea ta până la hainele pe care le cumperi. Nimic nu poate fi lăsat în afara controlului și organizării sale. Toate planurile pe care vrei să le faci trebuie să fie revizuit de el. Fixația lui de a organiza totul poate ajunge la manifestări precum dorința de a purta coafura care îi place lui. Pot părea mici detalii, dar pe termen lung devin mai mari. Și fără să-ți dai seama, nici măcar nu-ți mai controlezi propria viață.

10. Este obsesiv

A face față unui obsedat de control poate fi epuizant. Mai ales atunci când partenerul tău este mereu în defensivă cu privire la tot ceea ce faci. Orice îl enervează. Va vrea să renunți la timpului petrecut pe rețele de socializare. Se pare că totul este o amenințare pentru el și este obsedat de posibila infidelitate din partea ta, scrie enfemenino.com.

Dacă ai observat oricare dintre aceste semne care arată că un bărbat este extrem de gelos la iubitul tău, amintești-ți că doar tu ești stăpâna vieții tale. Nu trebuie să suporti asta!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *