Semnificația numelui Mihaela. Ce mesaj special ascunde

De ce este considerat un nume legat de divinitate
Semnificația numelui Mihaela. Ce mesaj special ascunde

Semnificația numelui Mihaela. Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici îi prăznuiesc pe 8 noiembrie pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, consideraţi, în tradiţia creştină, conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor în drumul spre Rai.

În această zi de sărbătoare, peste 1,3 milioane de români își sărbătoresc onomastica. Printre numele sărbătorite în această zi, cele mai des întâlnite sunt Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela.

Semnificația numelui Mihaela. Ce mesaj special ascunde

Numele Mihaela provine din ebraică și este un derivat al lui „Mikael”, care, în Vechiul Testament, era unul dintre cei mai mari îngeri, fiind descris drept un mare ocrotitor al copiilor din Israel.

În ebraică, Mihail înseamnă „Cine-i ca Dumnezeu”. Așadar, și numele feminin Mihaela, care provine de la Sfântul Arhanghel Mihail, are legătură cu numele divinității. Se spune că persoanele care poartă acest nume „se asemănă cu Dumnezeu”.

Despre femeile care poartă acest nume se spune că sunt persoane protectoare, grijulii, care au o puternică legătură cu divinitatea și personajele biblice.

Caracterul purtătoarelor numelui Mihaela

Datorită originilor numelui, se presupune că persoanele care-l poartă sunt responsabile și cinstite. Se crede despre ele că sunt gata oricând să sară în ajutorul semenilor atunci când aceștia se află în situații dificile.

Datorită faptului că acestea tind mereu să se îndrepte spre cel mai bun drum și pentru că doresc să ia cele mai bune decizii, sunt ușor rigide și chiar și încăpățânate. Însă aceste trăsături pot fi privite drept calități, mai ales în cazul în care vor să obțină tot ceea ce își doresc de la viață.

Purtătoarele acestui nume acordă o atenție deosebită detaliilor și sunt caracterizate drept persoane cu un suflet bun. Ele sunt dispuse să acorde o a doua șansă celor care au greșit, însă nu este recomandat să se profite de bunătate lor pentru că sunt capabile să simtă acest lucru.

Chiar dacă sunt mereu curioase și vor să se avânte în tot felul de experiențe, acestea nu uită de cei din jur și încearcă să-i ajute la nevoie.

Părinții fetelor care poartă numele Mihaela, trebuie să le stimuleze încă din copilărie sociabilitatea, să o învețe să împartă lucrurile și să o înconjoare cu afecțiune. Mihaela trebuie încurajată în permanență. În general, Mihaela este un copil destul de poosesiv.

Mihaela este o fire destul de timidă, dar acest lucru nu o împiedică să își dorească să aibă mereu rolul principal, să strălucească. În mediul profesional îi place să fie remarcată prin originalitate, însă uneori poate duce acest obicei la extrem.

Citește și: „Mesaje și urări pentru Mihai și Mihaela de Sfinții Mihail și Gavriil 2022

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.