Semnul care îți arată că sarea a “expirat”. Nu o mai folosi la prepararea mâncării dacă observi acest detaliu

Semnul care arată clar că nu mai este bună
Semnul care îți arată că sarea a “expirat”. Nu o mai folosi la prepararea mâncării dacă observi acest detaliu

Fără îndoială, cel mai important condiment este sarea. Poate că îți plac multe alte condimente sau nu ești fan gustului atât de sărat, dar este un element de bază pentru a da un gust plăcut mâncării noastre. Uneori însă o ținem mult timp în dulap, chiar și ani de zile, și nu știm dacă mai este potrivită pentru consum. De aceea, astăzi îți vom dezvălui dacă sarea expiră și care este semnul că „a trecut termenul de valabilitate”.

Semnul care îți arată că sarea a “expirat”. Ce spun specialiștii

Sarea este atemporală, de fapt, a fost folosită de foarte mulți ani ca și conservant natural al alimentelor, deoarece este un ingredient antimicrobian puternic și ieftin. Motivul pentru care sarea nu expiră este că este toxică pentru majoritatea microbilor. Dar, deși acest mineral nu expiră, el are o dată limită de consum și există momente în care trebuie să ne luăm „la revedere” de la el.

Potrivit asociației spaniolă a salinelor marine, „utilizarea sării marine ca și conservant alimentar se datorează în principal proprietăților de deshidratare ale sării.  Bacteriile care cauzează putrefacția au nevoie de umiditate pentru a se maturiza și a se dezvolta. Sarea de mare are capacitatea de a absorbi umiditatea din alimente, împiedicând dezvoltarea microbiană în alimente”.

Sarea „expiră” – acesta este semnul că este depășită. Ce trebuie să îți atragă atenția rapid

Sarea, așa cum am menționat deja, nu expiră, însă are un mare dușman, și anume umiditatea. Acest mineral o absoarbe, motiv pentru care începe să se închege și să formeze o crustă sau să se întărească. Se poate observa cum aceasta nu mai este un praf fin, ci se formează bucăți din ce în ce mai mari.

Folosirea acestui mineral atunci când vrem să eliminăm umiditatea dintr-un spațiu sau un colț este o metodă excelentă, dar atunci când se află în bucătăria noastră poate fi o adevărată pacoste; deși nici atunci nu se va strica.

Semnul care își arată că sarea a „expirat” este atunci când percepi o aromă neplăcută care provine din ea, scrie viviendoencasa.mx. Astfel dacă sarea dumneavoastră are o aromă ciudată ar trebui să scăpați de ea pentru a nu transmite acel miros și chiar gustul alimentelor pe care urmează să le condimentați. Cu toate acestea, dacă sarea este iodată sau are alte ingrediente adăugate în compoziția sa, se poate păstra timp de aproximativ 5 ani, așa că verificați eticheta și data limită de consum.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *