Semnul clar care arată că trebuie să schimbi neapărat centrala termică. Trebuie să fii atent la apa care curge la robinet

Semnul clar care arată că trebuie să schimbi neapărat centrala termică. Trebuie să fii atent la apa care curge la robinet

Semnul clar care arată că trebuie să schimb neapărat centrala termică. Mai ales în timpul sezonului rece, centrala termincă este folosită intens, motiv pentru care nu ar trebui neglijată revizia periodică a acesteia. Mulți utilizatori de centrale termice pe gaz uită însă că acest echipament funcționează zilnic și că are nevoie de o întreținere corespunzătoare și revizii periodice.

În cazul în care nu beneficiază de aceste operațiuni, centrala termică pe gaz se poate defecta, putând să provoace chiar accidente cu urmări fatale. Iată care este semnul care îți spune că trebuie să schimbi neapărat centrala.

Semnul clar care arată că trebuie să schimbi neapărat centrala termică

Cumpărată de nouă, centrala pe gaz este garantată ani buni dacă este folosită corect și i se efectuează constant reviziile. Însă după ani de întrebuințare, inevitabil unele piese ajung să se uzeze destul de mult. În plus, nu numai centrala se uzează ci și conductele de legătură.

În general, uzura este evidentă cam după 15 ani de utilizare, dacă centralei i s-a acordat atenția necesară. Iar din acel moment ar trebui să vă gândiți serios să o schimbați. De obicei, după această perioadă de utilizare, unele piese încep să cedeze, lucru care duce la o funcționare improprie a centralei.

Și cum costurile de reparație sunt destul de ridicate în astfel de cazuri, specialiștii ne recomandă înlocuirea centralei cu una nouă, mai modrenă din punct de vedere al tehnologiei folosite, care să ne deservească mai eficient.

Așadar, dacă te numeri printre cei care au o centrală pe gaz mai veche de 10 ani, ar fi bine începi să te gândești serios la înlocuirea ei.

Gustul sau mirosul ciudat al apei de la robinet, un semnal de alarmă

Unul dintre semnele care ar trebui să te pună pe gânduri cu privire la funcționarea centralei este gustul sau mirosul ciudat al apei de la robinet. Dacă apa încălzită de la robinet are un gust sau un miros metalic sau prezintă depuneri de rugină, atunci este clar că centrala ar trebui schimbată. Și împreună cu aceasta și conductele de legătură.

În consecință, dacă simțiți un miros ciudat în încăperea unde a fost montată centrala, opriți funcționarea ei și chemați urgent un specialist pentru o verificare amănunțită. El va fi cel care vă poate spune dacă poate fi reparată sau dacă trebuie să o înlocuiți cu una nouă.

Un alt aspect de care ar trebui să țineți cont atunci când aveți o centrală veche este costul cu gazul. Funcționarea improprie a acesteia va duce la o încărcare considerabilă a facturii la gaz, lucru care vă va face să scoateți și mai mulți bani din buzunar.

Citește și: „Temperatura optimă în fiecare cameră. La ce valoare trebuie setată centrala în timpul iernii

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
5.6 38 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.