Silvia Lăuneanu, secretele de frumusețe ale solistei cu părul lung de un metru: „M-am oferit să fiu cobai la New York!”. Ce ritual are în fiecare zi EXCLUSIV

Și-a lăsat părul să crească abia în adolescență: „Până la 16 ani eram băiețoasă, ziceai că-s tunsă cu ciobul!”.
Silvia Lăuneanu, secretele de frumusețe ale solistei cu părul lung de un metru: „M-am oferit să fiu cobai la New York!”. Ce ritual are în fiecare zi EXCLUSIV

Silviei Lăuneanu i se mai spune Rapunzel sau Albă ca Zăpada, după îndrăgitele personaje de desene animate. Și nu întâmplător. Solista are cel mai frumos păr din show-biz, lung de fix un metru. În interviul oferit în exclusivitate pentru Ego.ro, Silvia Lăuneanu ne-a vorbit despre secretele de frumusețe, despre tatăl ei, fost prizonier de război în Siberia, dar și despre anii de școală, când părul lung era doar un vis:

„Până la 16 ani, eram mai băiețoasă, ziceai că-s tunsă cu ciobul!”.

Silvia are părul de un metru, cel mai lung din show-biz
Silvia are părul de un metru, cel mai lung din show-biz

Silvia Lăuneanu: „Nu folosesc placa de păr, spray-uri, geluri sau fixativul”

Reporter Ego.ro: Ai cel mai frumos păr din showbiz, lung de un metru. Cum îl îngrijești ? Ai folosit chiar și urzică și săpun de casă, cum ne învăța bunica?

Silvia Lăuneanu: Părul meu a crescut din nou, cele mai lungi șuvițe au un metru. Am găsit o fată extraordinară, care mă tunde foarte frumos, știe să facă aceste scări pe părul foarte lung, îi dă o formă minunată, sunt foarte mulțumită de ea, este singura persoană care se atinge cu foarfeca de părul meu. Contează enorm factorul genetic, datele tale naturale, dar și o igienă personală amănunțită.

Nimic nu este mai frumos decât un păr curat, indiferent de lungime. Sunt foarte norocoasă, părul meu nu este nici gras, nici uscat, este elastic, nu este nici foarte moale, nici aspru, cumva pe la mijloc, cum îi stă bine unui păr ascultător. Niciodată nu mi-a căzut părul, nici în sarcină, nici în turnee, nici în sesiune sau când alăptam.

Merge săptămânal la sala de sport, pentru a-și păstra talia adolescentină
Merge săptămânal la sala de sport, pentru a-și păstra talia adolescentină

„Am folosit și săpunul de casă, ceaiul de brusture și de urzică, nu știu dacă aveau vreun efect sau era doar un mit”

Dar, nu folosesc placa de păr, spray-uri, geluri sau fixativul, poate și asta a contat. Am lucrat la o întreagă linie de produse de îngrijire a părului, la New York, eu am fost cobaiul principal și capul răutăților, am insistat că vreau o rețetă cât mai naturală.

Din cauza pandemiei am sistat însă laboratorul, vom reveni anul viitor. Și, da, am folosit și săpunul de casă, ceaiul de brusture și de urzică, nu știu dacă aveau vreun efect sau era doar un mit.

Silvia are silueta din anii de școală
Silvia are silueta din anii de școală

Silvia Lăuneanu: „Firele albe au apărut d-abia după 40 de ani, așa că mă vopsesc foarte rar”

De la ce vârstă ai părul lung și cât de des îl vopsești?

Până la 16 ani, ziceai că-s tunsă cu ciobul, admiram toate fetele din clasă care aveau părul lung. Sunt deja 30 de ani de atunci și tot nu mă pot debarasa de aceste plete. Unii hairstyliști mi-au spus că nu sunt în trend, să-l mai scurtez, dar nu mă interesează ce tunsori sau culori se poată, nu am putut să fac o schimbare majoră.

Alte femei arată bine în tot felul de variante, chiar și foarte scurt, dar pe mine nu mă reprezintă acest drum. Am un pigment negru, foarte puternic. Firele albe au apărut d-abia după 40 de ani, așa că mă vopsesc foarte rar, cam o dată la 3-4 luni, sunt o mare norocoasă.

„Mi-a spus cineva că părul e antena cu care comunici și simți energii și că de aceea sunt extrem de intuitivă”

Cu ce porecle te-ai ales? Rapunzel, celebrul personaj de desene animate, are puteri nebănuite în plete….Crezi în magia părului?

A, și mie mi s-a spus ba Rapunzel, ba Albă ca Zăpada, ba Sora 13, Biciul Fermecat, eram cam toate personajele din desenele animate. Eu cred că părul lung exprimă feminitate, dar am văzut femei frumoase și tunse foarte scurt.

Mi-a spus cineva că părul are o putere mistică și că este antena cu care comunici și simți energii și că de aceea sunt extrem de intuitivă. Și vrăjitoarele aveau părul foarte lung, iar înainte de a fi arse pe rug erau despletite si tunse, se credea că prin păr puteau face toate acele vrăji.

La „Rătăciți în Panama”, Silvia Lăuneanu se pieptăna cu o crenguță

La concursul de supraviețuire ”Rătăciți în Panama”, cum reușeai să îți îngrijești părul? Nu aveai acces nici la șampon…

La ”Rătăciți în Panama” (Kanal D), cel mai tare concurs de supraviețuire, singurul show care a păstrat formatul de afară, ca timp de desfășurare, m-am descurcat cum am putut, m-am adaptat. La un moment dat, pentru că treceau zilele iar părul meu continua să arate foarte bine, producătorii au început să-și pună întrebări.

Să mă caute prin rucsac, să vadă dacă nu cumva am adus un șampon, de acasă, căci nu era voie, era interzis. Dar eu mă descurcam foarte bine cu laptele de cocos, care-mi hidrata părul și mă pieptănam cu niște crenguțe dintr-un copac.

„Am mare grijă de ten, mă demachiez cu atenție, înainte de culcare, dau și cu o loțiune tonică, apoi cu cremă”

Ai un ten alb, perfect. Cremele ajută un ten matur, cum îți păstrezi prospețimea pielii?

Da, am un ten al naibii de alb. Nu mi-a plăcut să mă bronzez excesiv la plajă, expunerea la soare ridează tenul și-l îmbătrânește. Am o piele elastică, în momentul în care am rămas însărcinată m-am recuperat rapid, nu am rămas cu acele mici vergeturi pe burtică.

Am mare grijă de ten, mă demachiez cu atenție, înainte de culcare, dau și cu o loțiune tonică, apoi cu cremă. Nu am fost niciodată la un salon de înfrumusețare sau la un masaj facial, îmi fac singură măști, acasă, din tot felul de fructe sau din argilă, cafea, miere, lapte, tot ce există prin frigider și prin bucătărie.

Iar când locuiam la New York, în timp ce făceam pireul pentru fiul meu, îmi puneam pe față bucăți de fructe, ce rămânea, sunt foarte bune pentru hidratare, au un efect spectaculos. Importantă e hidratarea, eu nu prea beau apă, din păcate, ar trebuie să-mi pun un afiș mare, ca să-mi amintesc mai des.

Și, foarte important, nu am fumat niciodată, tutunul îmbătrânește prematur tenul. O cremă te ajută să te hidratezi, nu știu ce efect are pentru un ten matur, dar eu o folosesc.

Pentru o talie de invidiat, Silvia Lăuneanu ne recomandă abdomene și genuflexiuni

Ai o talie adolescentină. Mergi la sala de sport, eviți anumite produse alimentare? Ce exerciții fizice putem face acasă, pentru a scapă rapid de burtică…

După 40 și ceva de ani am făcut mari eforturi ca să-mi mențin talia, greutatea. La ”Rătăciți în Panama” am mai slăbit, iar în sarcină m-am îngrășat 12 kg, în rest, am aceeași greutate, am fost consecventă. Pentru mine, mersul la sală este o plăcere majoră, nu este un chin, mă simt energică, după aceea.

Sportul te menține și într-o formă psihică foarte bună, chiar vă recomand să mergeți la sală, acolo este muzică, sunt antrenori, este o atmosferă foarte plăcută. Lucrez toate grupele de mușchi, pe rând. De sport trebuie să te ții, nu poți face pauză, trebuie să mergeți săptămânal. Eu merg la sală de 13 ani și mă simt într-o formă excelentă.

La 46 de ani mă simt ca o fată de 28 de ani. Mă simt foarte puternică, contează și tinerețea interioară, optimismul. Vă recomand genuflexiuni, abdomene sau să stați sprijinite pe coate și pe vârful picioarelor, sunt exerciții pe care le puteți face și vizionând un film la tv.

Alături de părinții ei
Alături de părinții ei

Silvia Lăuneanu a fost „fata lui tata”: „Tata a fost eroul meu!”

Ai avut o relație foarte strânsă cu tatăl tău, ai fost ”fata lui tata”. Ce sfaturi de viață ți-a dat?

Ador să povestesc despre tatăl meu. A fost un om cu totul special, a fost eroul meu. Avea 60 de ani când m-am născut, toată tinerețea fusese într-un lagăr din Siberia, a fost prizonier de război. A fost eroul meu, prietenul meu, cu el discutam toate problemele mele intime.

A murit când aveam 22 de ani, dar am fost teribil de norocoasă că l-am avut, că a fost lângă mine, sfaturile lui au fost neprețuite. Mă învăța să am curaj, să am încredere în instinct, că mă va salva mereu, și să-mi urmez principiile de viață.

„Te ajută fizicul, și eu admir ceva frumos, dar până deschide gura”

Femeile frumoase plâng mai mult sau mai puțin, din dragoste ? Cât contează aspectul fizic într-o căsnicie?

Nu știu dacă femeile frumoase plâng mai mult sau mai puțin din dragoste. Ele însă cred că li se cuvine totul și nu știu să-și admire suficient partenerul de viață. Adesea, mult mai atrăgătoare în ochii unui bărbat care nu caută neapărat ambalajul pot fi femeile nu foarte frumoase. Te ajută fizicul, și eu admir ceva frumos, dar până deschide gura.

Contează și ce emani. În adolescență, eu nu aveam foarte mare succes. Nu am fost prin discoteci sau prin tabere, eram mai mult pe la concursuri, studiam vioara. D-abia când am apărut pe scenă, în muzica pop, au început să curgă complimentele. Dar, nu am mizat niciodată pe frumusețea fizică.

„Femeile din America sunt mai simple, nu sunt preocupate de farduri și de bijuterii”

Ce diferențe sunt între femeile din România și cele din America, unde locuiești? Care sunt mai pasionate de modă?

În America, am văzut niște niște minunății de femei, dar frumuseți absolute sunt peste tot în lume. Ideea e că în România femeile pun mai mult preț pe bijuterii, pe farduri, pe haine. În America, femeile sunt mai naturale. Pot fi superbe și cu un tricou și cu o pereche de blugi, de 20 de dolari.

Se merge mai mult pe simplitate, așa cum îmi place și mie, eu nu mă simt atrasă de modă. Sunt însă de acord cu diversitatea în frumusețe. Poți fi frumoasă și înaltă și suplă, dar și la 1,50 m și pistruiată. Eu nu cred în tiparele clasice de frumusețe.

Alături de Daniel Robu, partenerul ei de scenă
Alături de Daniel Robu, partenerul ei de scenă

Silvia Lăuneanu a rămas prietenă la cataramă cu Daniel Robu, solistul din trupa D la Vegas

Sunt șanse ca tu și Daniel Robu să refaceți trupa D la Vegas, să reveniți pe scenă în această formulă?

Este puțin probabil să refacem trupa D La Vegas. Să cânt cu Daniel, însă, da. Mi-a făcut plăcere și suntem prieteni la cataramă. Vorbim aproape zilnic la telefon, lucrăm împreună la anumite proiecte. Poate ne vom întoarce pe scenă pentru nostalgici. Este posibil orice în viața asta, dau șanse muzicii, este meseria mea de bază.

Un gând pentru cititoarele Ego.ro…

Să aibă încredere în ele, să știe că sunt frumoase doar pentru că așa se văd ele în oglindă. Nu contează părerea altora. Fetelor tinere le urez să fie bune în meseria pe care și-au ales-o. Să nu fie nevoite să aleagă un bărbat pentru partea materială. Să aleagă întotdeauna cu sufletul, să fie independente, important este să luptați pentru această independență, să credeți în voi. Sunteți cele mai frumoase și cele mai tari!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *