Simona Halep, suspendată 4 ani în cazul de dopaj. Sportiva e distrusă. Reacția incredibilă a lui Ilie Năstase după verdictul dat VIDEO

Ilie Năstase, vehement după aflarea deciziei: ”Dacă Simona ar fi fost din SUA, nu ar fi primit acest tratament”
Simona Halep, suspendată 4 ani în cazul de dopaj. Sportiva e distrusă. Reacția incredibilă a lui Ilie Năstase după verdictul dat VIDEO

Verdict crunt pentru Siomona Halep! Jucătoarea română a fost suspendată 4 ani din toate competițiile oficiale în cazul de dopaj. ITIA a făcut anunțul marți după-amiază. Sportiva poate ataca decizia la TAS.

Simona Halep, suspendată 4 ani în cazul de dopaj. Reacția lui Ilie Năstase

Lumea tenisului este în stare de șoc, după anunțul privind suspendarea tenismenei române. Ilie Năstase (77 de ani), primul lider ATP din istoria sportului alb, avut o reacție extrem de dură după aflarea verdictului. El consideră că Simona Halep (31 de ani) a fost pedepsită prea aspru și spune că dacă sportiva ar fi fost de altă naționalitate, ar fi primit o sancțiune mult mai blândă.

”Eu aș fi comentat decizia după două-trei zile. Trebuia să o cheme atunci, după două-trei zile, nu după un an și nu știu câte săptămâni. E urât cum au procedat! E urât că nu i-au dat șansa unei persoane să muncească un an de zile. Avocatul ei ar trebui să-i dea în judecată, să-i plătească despăgubiri. Ați văzut ce s-a întâmplat cu Sharapova? După două zile, au judecat-o și i-au dat un de zile.

Ea e româncă și se judecă mai greu. Poate ataca această decizie. Să nu ne grăbim. Eu știu că, în tenis, cea mai mare pedeapsă a fost un an de zile, n-am auzit niciodată de patru ani. Dacă era americanca, să nu dau numele că o știm cu toții, și cred că s-a mai întâmplat cu ea, dar n-au dat publică știrea, nu cred că se aștepta un an și ceva și i se dădeau patru ani”, a declarat Ilie Năstase, pentru PlaySport.

Simona Halep, pedepsită exemplar

Sportiva din Constanța a primit din cea mai dură pedeapsă posibilă din partea Tribunalului Independent Sports Resolutions. Suspendarea româncei se va încheia pe data de 6 octombire 2026, când va avea vârsta de 35 de ani.

Însă situația se poate schimba în urma apelului la TAS. Simona Halep are la dispoziție 21 de zile să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde poate primi un verdict mai blând.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, la US Open. Atunci, constănțeanca a fost eliminată din competiția de la Flushing Meadows, după ce a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Comunicatul ITIA cu privire la suspendarea Simonei Halep

Marți după-amiază, ITIA a emisun comunicat oficial în care a confirmat suspendarea sportivei române.

”ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

– folosirea unei substanțe sau a unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți.Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă”, se arată în comunicatul ITIA.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Lovitură SUPREMĂ pentru Elena Udrea. Ce se întâmplă în închisoare
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Recunoști vedetele tale preferate transformate de un artist digital. Cum arată artiștii și politicienții dacă...
Horoscopul lunii Mai 2024 pentru toate zodiile. Unii dintre voi îşi vor culege roadele muncii...
Horoscop 29 Aprilie 2024. Berbecii vor fi foarte inventivi și își vor cuceri șefii cu...
Berbecii și o zodie misterioasă primesc un val de energie astrală, învățând să depășească provocările
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Cum se menține în formă Loredana la aproape 54 de ani. Celebra cântăreață are o...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *