Simona Halep trăiește marea provocare a vieții ei. La ce va fi supusă pentru a-și demonstra nevinovăția

Prin ce va trece Simona Halep pentru a-și demonstra nevinovăția

Scris de: Daoud Andra

14 Nov. 2022

Simona Halep trăiește marea provocare a vieții ei. La ce va fi supusă pentru a-și demonstra nevinovăția

Simona Halep riscă o suspendare de până la 4 ani, după ce a fost acuzată oficial de dopaj. Sportiva trebuie să își dovedească nevinovăția și a apelat la o echipă de avocați, pentru a-și construi apărare. Halep urmează să fie audiată la Londra, de către un tribunal independent, specializat în astfel de cazuri. Ce presupune procedura prin care Simona trebuie să își dovedească nevinovăția.

Simona Halep trece prin cea mai dificilă perioadă din viața ei

Pentru Simona Halep a început, în urmă cu câteva săptămâni, o luptă pentru adevăr. Sportiva a afst acuzată de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, efectuat vara trecută, la US Open. Simona și-a angajat o echipă de avocați, care să o ajute să își demonstreze nevinovăția.

Procedura juridică este una de durată și se așteaptă ca verdictul final să fie dat abia peste 6 luni. Pentru început, Simona va fi audiată de către Sport Resolutions, o instituție independentă care se ocupă cu astfel de cazuri. Jucătoarea de tenis urmează să fie audiată de un complet de 3 arbitri independenți, printre care și un jurist și un biochimist.

Aceeași instituție l-a anchetat și pe Ilie Năstase, în urmă cu 5 ani, după ce fostul campion a făcut o remarcă la adresa copilului Serenei Williams. Cazul Simonei Halep este însă diferit. În ceea ce o privește pe sportivă, juriul va lua în calcul mai multe aspecte.

Cea mai dură lovitură pentru Simona Halep
Simona Halep urmează să fie audiată

După ce criterii va fi judecată sportiva

Agenția Națională Anti-Doping transmite că, pentru a stabili dacă sportiva se face vinovată de dopaj, vor fi luate în considerare mai multe aspecte. Se va ține cont de experiența Simonei, dacă are sau nu statut de persoană protejată, dacă există condiții medicale speciale, gradul de risc perceput de sportivă și nivelul ei de precauție în legătură cu gradul de risc.

De asemenea, se va ține cont și de atenția pe care Simona Halep a acordat-o produselor pe care le-a consumat în acea perioadă. Dacă a a citit sau nu lista de ingrediente, dacă a comparat ingredientele cu lista de produse interzise, dacă a consultat experți cu privire la produsele consumate etc.

Citește și: Cum ar putea scăpa Simona Halep de acuzațiile de dopaj. Există o urmă de speranță, ce o poate salva

După ce a fost depistată pozitiv la testul anti-doping, Simona Halep a fost suspendată provizoriu. Sportiva nu poate participa la competiții profesioniste de tenis, până la pronunțarea verdictului. În urma testului la care i s-a descoperit substanța Roxadustat în corp, Simona a fost acuzată oficial de dopaj.

Sportiva avea la dispoziție 20 de zile pentru a contesta acuzația sau pentru a-și recunoaște vinovăția și a încheia un acord. În acest caz, ea ar fi fost suspendată pentru o perioadă de 3 ani. Simona este hotărâtă să demonstreze că nu a luat substanța cu intenție și a transmis că va merge până în pânzele albe pentru a demonstra că nu s-a dopat.

6.5 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.