Singura femeie care ar putea să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina. Ce funcţie importantă ocupă în Rusia

Singura femeie care ar putea să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul este una dintre cele mai puternice persoane din Rusia.
Singura femeie care ar putea să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina. Ce funcţie importantă ocupă în Rusia

Singura femeie care ar putea să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina. Asaltul Rusiei asupra Ucrainei pare să nu se mai sfârșească. Fiecare zi este marcată de noi bombrdamente și se pare că, în Rusia, ar exista o femeie care ar putea pune capăt războiului.

Este vorba de Elvira Nabiullina, considerată cea mai puternică femeie din Rusia. Aceasta ocupă funcția de președinte al Băncii Rusiei. Se crede despre ea că ar putea ajuta la oprirea invaziei asupra Ucrainei, deoarece are o influență mare asupra lui Vladimir Putin.

Singura femeie care ar putea să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul

Elvira Nabiullina a fost ministru al dezvoltării economice și comerțului și prima rusoaică din G8. Nabiullina i-a fost alături președintelui Putin în suișurile și coborâșurile sale de la Kremlin. Ținând că războiul a destabilizat complet pacea dar și economia țării, rolul ei ar fi crucial. Ar putea oare Nabiullina să îl oprească pe Putin? Este o întrebare importantă care stă pe buzele tuturor.

Potrivit Forbes, Elvira Sajipzádovna Nabiullina este una dintre cele mai puternice femei din lume. A absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moscova și a studiat la Yale. A fost economist, politician, bancher și om de stat sub aripa lui Putin și a partidului său, Rusia Unită.

Din iunie 2013 Nabiullina este actualul președinte al Băncii Centrale a Rusiei. Anterior a mai ocupat funcția de ministru al dezvoltării economice și al comerțului. Totodată, a fost și consilier economic personal al președintelui Putin. A lucrat în Uniunea URSS pentru Știință și Industrie la mijlocul anilor ’90. Din activitatea ei economică bogată mai reiese și faptul că a fost directorul executiv al Sberbank. De asemenea, a prezidat Centrul pentru Dezvoltare Strategică din Rusia. Are așadar o carieră politică emblematică și este un om cu o influență puternică.

Cine este Elvira Nabiullina

Dincolo de cariera ei politică extraordinară, aceasta este recunoscută și pentru un stil aparte în vestimentație. Elvira Nabiullina transmite anumite mesaje non-verbale prin intermediul hainelor pe care le poartă.

La o săptămână după începerea războiului, a apărut îmbrăcată în negru la o conferință de presă. Sancțiunile internaționale care au urmat după ofensiva împotriva Ucrainei au afectat grav economia Rusiei. Au făcut inutilizabile rezervele valutare ale țării. Odată cu acestea ratele dobânzilor au ajuns să fie dublate până la un maxim istoric de 20% pentru a reduce inflația țării. Elvira Nabiullina anunța, fără să spună în cuvinte, moartea economiei Rusiei.

„Știm că urăște războiul pentru că s-a îmbrăcat în negru. Întotdeauna folosește ceva pentru a-și dezvălui părerile”. Declarație îi aparține lui Charlie Robertson, economist global la Renaissance Capital, pentru The Guardian.  „Plânge Rusia pe care a ajutat-o ​​să o construiască. Nu își ascunde sentimentele, iar Putin va ști asta. Dar lui nu-i pasă”, a citat și The Telegraph într-o altă declarație.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
8.5 60 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *