Singurul aliment pe care trebuie să-l mănânci doar de trei ori pe an. Greșeala pe care mulți o fac

De ce este periculos
Singurul aliment pe care trebuie să-l mănânci doar de trei ori pe an. Greșeala pe care mulți o fac

Există un aliment, pe care îl găsești în orice supermarket, dar pe care medicii recomandă să îl consumi doar de trei ori pe an. Consumul regulat al acestui aliment poate duce la probleme de sănătate.

Ce aliment este indicat să-l mănânci doar de trei ori pe an

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la ton. Este un pește de apă sărată nutritiv și bogat în proteine care poate conține niveluri ridicate de mercur. Așadar, consumul regulat de ton poate duce la probleme de sănătate.

De unde apare mercurul în oceane? Ei bine, erupțiile vulcanice și activitatea industrială emit mercur în oceane, iar acesta se acolomează în viața marină. Tonul conține mai mult mercur decât alte fructe de mare populare, inclusiv somonul, stridiile, homarul sau scoicile. Se întâmplă acest lucru deoarece tonul se hrănește cu pești mai mici, care sunt deja contaminați cu diferite cantități de mercur. Având în vedere faptul că mercurul nu este ușor de execrat, acesta se acumulează în țesuturile tonului pentru mult timp.

Vezi și – Ingredientul nociv de care trebuie să te ferești. Mulți îl consumă fără să-și dea seama. Cum e trecut, de fapt, pe eticheta alimentelor

De ce este periculos să consumi mult ton

La fel cum mercurul se acumulează în organismul peștilor, la fel se întâmplă și în organismul oamenilor. Pentru a veedea cât mercur se află în corpul unei persoane, un medic poate testa concentrațiile de mercur din păr și sânge. Nivelurile ridicate de expunere la mercur pot duce la moartea celulelor cerebrale și pot duce la afectarea abilităților motorii fine, a memoriei și a concentrării.

Un studiu efectuat pe 129 de adulți, cei cu cele mai mari concentrații de mercur au avut rezultate semnificativ mai slabe la testele de motricitate fină, logică și memorie decât cei care aveau niveluri mai scăzute de mercur.

De asemenea, expunerea la mercur poate duce la anxietate și depresie. Un alt studiu a demonstrat că oamenii expuși la mercuri au prezentat semnificativ mai multe simptome de depresie și anxietate și au fost mai lenți la procesarea informațiilor decât participanții de control.

Mercurul crește și riscul bolilor de inimă. Acest lucru se produce din cauza rolului mercurului în oxidarea grăsimilor, un proces care poate duce la această boală. Un studiu efectuat pe 1800 de bărbați, care au avut cele mai mari concentrații de mercuri, a demonstrat că au fost de două ori mai predispuși să moară din cauza atacurilor de cord și a bolilor de inimă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *