Singurul copil din Vaslui care a obținut media 10 din județ la BAC 2023. În urmă cu 4 ani, a avut nota maximă la Evaluarea Națională

Povestea impresionantă a singurului elev de 10 de la BAC din județul Vaslui.

În județul Vaslui, un singur elev a obținut media generală 10 la examenul de bacalaureat. Cosmin Ioan Preda a absolvit cursurile Colegiului Național „Cuza Vodă” din Huși, iar în urmă cu patru ani se remarca tot printr-un rezultat extraordinar: reușea să obțină media 10 și la Evaluarea Națională. Iată povestea singurului elev din județul Vaslui care a luat nota maximă la BAC 2023.

Singurul copil din Vaslui care a obținut media 10 din județ la BAC 2023

Anul acesta, la examenul de bacalaureat, doar 56 de elevi au reușit să obțină media 10, potrivit datelor frunizate de Ministerul Educației. Este o contraperformanță greu de digerat pentru sistemul de învățământ din România, având în vedere că din anul 2014 și până în prezent, în nicio altă sesiune nu au fost înregistrate atât de puține medii maxime.

Citește și: Județul din România unde au fost cele mai slabe note la BAC 2023. Ce rezultate dezastruoase s-au înregistrat

Totuși, nu trebuie să lăsăm statisticile să știrbească din performanțele candidaților care, prin muncă și sacrificiu, au reușit să obțină rezultatul perfect la examenul maturității.

Printre cei cu media 10 la BAC 2023 se numără și Cosmin Ioan Preda. De altfel, adolescentul, absolvent al Colegiului Național „Cuza Vodă” din Huși, este singurul elev din județul Vaslui care a reușit acest lucru.

Cosmin a studiat la profilul Științe ale naturii și încă din primul an de liceu a reușit să se facă remarcat. A fost unul dintre puținii elevi care în 2019, reușea să promoveze examenele Evalării Naționale cu media 10. Reultatele sale la învățătură din timpul liceului sunt și ele remarcabile.

La sesiunea din acest an a Bacalaureatului, tânărul s-a situat pe prima poziție, într-o listă cu 2.401 candidați din județul Vaslui.

Rezultatele obținute de adolescent la două dintrele cele mai importante examene din viața sa l-au făcut mândria întregului județ.

Singurul copil din Vaslui care a obtinut media 10 din judet la BAC 2023. In urma cu 4 ani, a avut nota maxima la Evaluarea Nationala
Singurul copil din Vaslui care a obtinut media 10 din judet la BAC 2023. In urma cu 4 ani, a avut nota maxima la Evaluarea Nationala

Cosmin Ioan Preda, mândria județului Vaslui. 10 la Evaluarea Națională, 10 la Examenul de Bacalaureat

Cosmin Ioan Preda a fost dintotdeauna un elev sârguincios, care a realizat încă din primii ani de școală că doar prin muncă și sacrificu poți reuși.

”Pentru a obține un astfel de rezultat, nu există zi de pauză, din prima zi de școală până sună clopoțelul de final de an. Asta nu înseamnă că nu am avut și timp liber, doar că și atunci am încercat să îmbin utilul cu plăcutul.

Cel mai important ajutor a fost cel al părinților, care au investit timp și încredere în mine. Profesorii, colegii, cunoscuții își au partea lor de merit, dar nimic nu s-ar fi realizat fără ajutorul bunului Dumnezeu.

Încă nu sunt ferm convins că știu exact ce voi face după finalizarea liceului, cert este că voi încerca să folosesc copilul inocent din mine și la o vârstă mai înaintată. Poate pediatrie, psihologie, nu știu…”, spunea Cosmin Ioan Prodea după performanța din 2019, conform vremeanoua.ro.

Potrivit datelor Ministerului Educației, în această sesiune, examenul maturității a fost promovat de 91.246 de candidați, dintr-un total de 125.352, înainte de contestații. Acest lucru înseamnă o rată de promovabilitate de 72,8%.

În 2022, 73,3% au promovat Bacul, iar în urmă cu doi ani, procentul candidaților care au obținut cel puțin media 5 a fost de 67,8% – 2021, la nivel național.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Schimbări profunde pentru 5 zodii de la 1 iunie 2024. Descoperă că au puteri nebănuite,...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Horoscop săptămânal 20-26 Mai 2024. Dragoste, Sănătate și Bani
Horoscop Iunie 2024: Surprize pentru bani, sănătate și dragoste
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *