Șnitețele de soia, rețeta simplă și rapidă de post. Ce ingredient să adaugi ca să iasă mai gustoase

Șnitețele de soia, rețeta simplă și rapidă de post. Ce ingredient să adaugi ca să iasă mai gustoase

Șnitețele de soia, rețeta simplă și rapidă de post. Creștinii ortodocși au intrat marți în Postul Nașterii Domnului, iar timp de 40 de zile vor trebui să se abțină de la mâncare de dulce, să petreacă mai mult timp în rugăciune și să facă fapte bune.

În ceea ce privește mâncarea de post, există numeroase rețete pe care cei care vor să se abțină de la mâncarea de dulce le pot încerca. Iar unele dintre ele sunt extrem de gustoase. Spre exemplu, șnițelele de soia, care pe lângă faptul că au un gust deosebit sunt și foarte sățioase. Iată care este ingredientul secret pe care trebuie să îl pui la șnițelele de soia pentru o rețetă desăvârșită.

Șnitețele de soia, rețeta simplă și rapidă de post

Numită și carnea vegetală, soia este o sursă excelentă de albumina, conține potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, vitamina E și vitamina B6. În plus, este un aliment pe care cu ușurință îl poți transforma în preparate delicioase.

Șnițelele de soia sunt printre cele mai consumate preparate de către cei care postesc. Rețetele pentru un astfel de preparat sunt nenumărate, dar nu toate vor avea gustul dorit.

Rețeta următoare este însă cu adevărat spectaculoasă. Vei rămâne uimit de cât de delicioase vor fi șnițelele de soia și cu siguranță o vei încerca de fiecare dată.

Pentru început să vedem de ce ingrediente avem nevoie.

  • 200 g de șnițele de soia (o pungă)
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • făină
  • ulei pentru prăjit
  • pesmet

Mod de preparare

Pune șnițelele într-un vas peste care adaugi sarea, piperul, cimbrul, usturoiul pisat și apa. Lasă totul la fiert timp de 20 de minute, după care scruge linchidul. După ce șnițelele s-au răcit, stoarce-le bine de excesul de apă.

Într-un bol separat fă un amestec din făină cu apă și un praf de sare. Trebuie să iasă o compoziție puțin mai groasă decât cea folosită la clătite.

Pasul următor este să treci fiecare șnițel în parte prin acest amestec și apoi prin pesmet. Pune-le la prăjit în mult ulei încins.

După ce s-au prăjit, scoate șnițelele pe bucăți de hârtie de bucătărie. Acestea pot fi servite cu o garnitură și salată.

Pentru cei care nu postesc, dar care doresc să încerce această rețetă, este recomandat să adauge la fiert și un cubuleț concentrat de găină, potrivit bucataras.ro. Astfel, gustul șnițelelor de soia va fi exact ca cel al șnițelelor de pui.

Poftă bună!

Citește și: „Zile cu dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2022. Calendarul complet

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *