Soacra mi-a distrus căsnicia. Nu m-aș fi gândit niciodată că cele mai apropiate persoane îmi vor da viața peste cap

Am crezut că soacra mea e cea mai bună prietenă a mea, până când am realizat că de fapt, ea vrea doar să mă înlăture din familie.
Soacra mi-a distrus căsnicia. Nu m-aș fi gândit niciodată că cele mai apropiate persoane îmi vor da viața peste cap

Când m-am căsătorit cu Claudiu am fost cea mai fericită femeie. Nu doar că ne iubeam nebunește, dar mama lui, care mi-a fost profesoară, mă adora. Cel puțin eu așa credeam, în liceu. Acum însă pot să spun clar și răspicat că soacra mi-a distrus căsnicia.

O cunosc de mulți ani

Mi-a fost profesoară și chiar dirigintă în liceu. M-am înțeles cu ea excepținal. Îmi preda biologia, iar eu mă pregăteam de medicină. Pe  Claudiu îl cunoșteam de când mama lui mă ajuta, uneori, să mă pregătesc pentru câte un examen. Și deseori, fiind de aceeași vârstă și cu aceeași pasiune pentru biologie, ne pregătea pe amândoi împreună, ca să economisească timp. Oricum o făcea benevol, nu îmi lua bani pe meditațiile ocazionale.

Nu a fost de acord cu căsătoria noastră

Am intrat amândoi la facultate, dar eu la Biologie, el la Medicină. Relația noastră s-a legat firesc, iar când el a intrat la Rezidențiat, ne-am căsătorit. Împotriva voinței mamei lui, deoarece ea voia să așteptăm până când el va fi terminat și Rezidențiatul . Voia să facem nuntă mare, cu fast, să invite toate rudele și toți cunoscuții. Dar pe noi nu ne-a întrebat ce vrem. Noi am vrut doar o nuntă mică, cu câțiva prieteni și familia. Voiam doar să marcăm evenimentul, nu să facem circ. Nu s-a putut, însă, cu mama lui. Ea ținea neapărat să dovedească tuturor cât de departe a ajuns ea, o biată fată de la țară, care a ajuns profesoară și soție de director. Nu conta că era doar un director de vânzări, se chema director, iar asta era suficient pentru orgoliul ei.

În fine, ne-au făcut nuntă, mult mai mare decât am fi vrut noi, dar nici pe departe așa cum și-ar fi dorit ea. Dar de atunci au început problemele noastre. Dacă până la căsătorie relația cu Claudiu și cu mama lui a fost perfectă, după acel moment totul s-a schimbat. Nimic nu-i mai plăcea la mine, parcă nu mai eram aceeași persoană pe care o plăcea și în care avea toată încrederea.

Soacra mi-a distrus căsnicia

A început să comenteze și să mă critice pentru orice, începând de la modul în care mă îmbrac și până la prietenii mei. Nimic nu mai făceam bine. Dar eu credeam că îmi spune doar mie toate aceste lucruri. Însă, pe măsură ce eu încercam să coabitez cu ea, încercam să-i fac pe plac, nu mă sfiam să-mi dezvălui punctele vulnerabile, pentru că aveam încredere că nu face nimci rău voit, ea se folosea de toat astea ca să îmi distrugă relația cu soțul meu.

Pe măsură ce îi spuneam că îmi doresc să am o carieră de succes, așa ca ea, ea insista că eu nu am nevoie să muncesc și că ar trebui să stau acasă, să am grijă de familie. Îmi repeta la nesfârșit că sunt prea slabă și că trebuie să am grijă de mine, dacă vreau să am un copil. Evident că nu am acceptat așa ceva, iar în final, am ajuns în pragul divorțului.

Nu cred că mai am vreo șansă să mă împac cu soțul meu și pot spune fără să greșesc că soacra mi-a distrus căsnicia.

Acum el a plecat de acasă, s-a mutat înapoi la părinții lui. Soacra dă vina pe mine, pentru că eu nu am fost „ascultătoare” și nu am acceptat să stau acasă și să fac un copil. Din păcate, a reușit să-l convingă de asta și pe soțul meu, iar eu nu mai pot să lupt cu amândoi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *