Sofia Vicoveanca se teme de facturile la curent și face economii la sânge: ”Sunt la zi, plătesc, dar mai știi ce se poate întâmpla?”. La ce nu poate renunța deloc. EXCLUSIV

Solista locuiește în Suceava, unde frigul deja își face simțită prezența

Solista Sofia Vicoveanca are mari emoții pentru viitoarele facturi la curent și la gaz, după ce a aflat că Liviu Vârciu și Dorian Popa au avut de plată facturi de 5.000 și de 8.000 de lei, la utilități. Ea chiar a amânat să pornească centrala de apartament, deși, în Suceava, unde locuiește, frigul începe să-și facă simțită prezența. Artista ne-a vorbit, cu îngrijorare, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre situația actuală din țară: ” Cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig?”.

Sofia Vicoveanca: „Mănânc bine și îmi fac un program, un plan, ca să știu pe ce cărări apuc”

Artista este, și la 81 de ani, un munte de energie, iar spectacolele sale sunt un adevărat răsfăț pentru cei care se adună ciorchine, lângă scenă, ca să danseze pe melodiile ei antrenante. Artista ne-a dezvăluit, în interviul pentru Ego.ro, secretul tinereții fără bătrânețe. Susține că nu stă locului o clipă, în ciuda vârstei din buletin:

”Și ce dacă am 81 de ani? Credeți că stau să mă odihnesc toată ziua? Nicidecum! Îmi gătesc zilnic, îmi fac un program, un plan, ca să știu pe ce cărări apuc. Nu am mai pus murături, anul acesta, sunt o singură gură în casă, la masă, nu mai merită să stai să faci atâtea provizii pentru iarnă. Mănânc puțin, căci nu merg la sapă, dar am grijă să mănânc sănătos, inclusiv carne. Important este, la 81 de ani, să nu stai într-un loc, că te găsește boala! Să ai o activitate e foarte important. Am și o mare pasiune, florile, am 124 de ghivece în casă, toată ziua le ud și am grijă de ele”, ne-a povestit Sofia Vicoveanca, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Sofia Vicoveanca se teme de facturile la curent și face economii la sânge
Sofia Vicoveanca

Este îngrozită de valul de scumpiri: „Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu”

Marea artistă ne-a vorbit și despre valul de scumpiri care a băgat groaza în români. Se teme să nu îi vină și ei facturi uriașe, de mii de lei, așa cum au pățit mulți cetățeni ai acestei țări, inclusiv vedete, unii ajungând să-și vândă și lucrurile din casă:

”Am văzut ce se întâmplă! O, Doamne! Eu sunt la zi, pentru că îmi vine factura acasă și plătesc, dar mai știi ce se poate întâmpla în viitor? Mi-e tare teamă. Eu sunt una dintre refugiatele de pe vremuri și mă cutremur. Știu din lacrimile mamei mele cum a fost. Copiii care trăiesc acum vor fi marcați pe viață. Sunt familii cu copii mici, nu e de glumă. Noi aștia mai în vârstă ne mai îmbrăcăm, dar cei mici ce fac? Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă, mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrala de apartament, mi-e și frică! Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu, când tot așa era, cu griji, cu economii. Am revenit, acum însă parcă sunt mai aspre. Părinții cu copii mici trebuie să aibă grijă să le asigure căldură, să le creeze atmosfera pentru a crește ca un om normal. Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig?”.

Sofia Vicoveanca se teme de facturile la curent și face economii la sânge
Sofia Vicoveanca

La ce nu poate renunța deloc: „La televizor trebuie să mă uit, căci eu trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea!”

Sofia Vicoveanca a luat și măsuri drastice, ca factura la curent să nu devină împovărătoare. Dar, susține ea, nu poți renunța chiar la tot în viață și să stai în beznă:

”La televizor trebuie să mă uit, căci eu trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea! Trebuie să avem și un bec în tavan, ca să putem citi sau să umblăm prin casă. Dar fac și economii. De pildă, eu aprind becul doar unde mă duc, nu fac risipă, nu poți aprinde însă peste tot și să fii un singur om în casă, aici se poate face un pic de economie. Fiecare își calculează însă banul, eu nu judec. Au băgat frica asta în noi și tot ce se anunță la televizor mă întristează!”, ne-a mai declarat Sofia Vicoveanca, în exclusivitate pentru Ego.ro

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a început să facă Doina Popescu?
8.5 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.