Sorin Similea, hairstylist, dezvăluiri despre relația cu mătușa lui, Angela Similea: „E ca o a doua mamă. Se face adesea confuzia că-s fiul ei, doar eu am acest nume” EXCLUSIV

Sorin Similea își consiliază clientele de la salonul de înfrumusețare, ca la psiholog.
Sorin Similea, hairstylist, dezvăluiri despre relația cu mătușa lui, Angela Similea: „E ca o a doua mamă. Se face adesea confuzia că-s fiul ei, doar eu am acest nume” EXCLUSIV

Angela Similea, marea artistă a muzicii ușoare românești, arată impecabil, la 75 de ani, coafată și îmbrăcată elegant, ca după catalogul de modă. Un mare merit îl are și nepotul ei, Sorin Similea, un hairstylist talentat, cu premii adunate din întreaga lume. El ne-a dezvăluit, în interviul exclusiv pentru Ego.ro, ce tunsoare i se potrivește cel mai bine mătușii lui, pentru un look tineresc, dar ne-a oferit și câteva detalii despre relația lor de familie: ”O consider ca o a doua mamă, ne sfătuim adesea”.

Sorin este unul dintre cei mai apreciați hairstyliști din România
Sorin este unul dintre cei mai apreciați hairstyliști din România

„O coafură trebuie să vă facă să vă simțiți regine!”

Reporter Ego.ro: Care sunt tendințele, în acest an, ce tunsori sunt la modă? Cum ne vopsim până la 30 de ani, dar la peste 50 de ani, în funcție de trăsăturile feței și de culoarea ochilor?

Sorin Similea: Eu nu am ținut niciodată cont de modă. Trebuie să ținem cont de ceea ce ni potrivește, cu ce ne simțim confortabil. Se poartă nuanțele neon, suvițele au revenit iar la putere, două nuanțe arată mult mai frumos și mai luxos, decât una singură. În cei 24 de ani de carieră, am observat că, până-n 30 de ani, femeile vor nuanțe reci, dure, negru. Așa e omul, când suntem mici vrem să fim mari și invers.

Astfel că, după 30 de ani, căutăm nuanțe mai deschise, mai calde, mai fresh, care arată cu totul altfel. Ar trebui, peste 30 de ani și până la 60 de ani, să nu deschidem foarte mult nuanțele, este total eronat, nu va fi bine dacă aveți un ten deschis, ochii verzi sau albaștri. Culoarea părului trebuie să fie fundalul feței. Avem nevoie de o culoare care să aibă chimie cu noi, o coafură trebuie să vă facă să vă simțiți regine.

Alături de soție și de mătușa lui, Angela, la un eveniment de familie
Alături de soție și de mătușa lui, Angela, la un eveniment de familie

„Am stat și o oră și jumătate în consiliere, până am înțeles ce își dorea clienta”

De ce este important să mergem la un salon de înfrumusețare? Tu le oferi clientelor și consiliere, ca la psiholog…Cât contează aceste discuții?

Consilierea trebuie făcută indiferent de job, femeia vine la un profesionist, nu trebuie să facem ceva doar de dragul clientului, trebuie și să-i stea bine. Trebuie să aflu de ce vor anume tunsoare, o anume vopsea de păr, care este motivul real. Am stat și o oră și jumătate în consiliere, până am înțeles ce își dorea clienta. Se întâmplă ca, la început, să ceară ceva, apoi să constate că nu e ceea ce credea. Prin urmare, consilierea este foarte importantă, din punctul meu de vedere. Așa vom face și persoana respectivă să simtă mai multă încredere față de un hairstylist.

Sorin Hilgen, fiul Angelei
Sorin Hilgen, fiul Angelei

Cum o coafează Sorin Similea pe celebra Angela Similea. Marile secrete ale unui look de revistă

Printre persoanele importante de care te ocupi se numără și celebra Angela Similea, mătușa ta. Ce tunsoare o prinde cel mai bine, ce culori?

Pe Angela Similea o prinde bine cu orice lungime de păr cu orice stilizare, dar linia cea mai bună e ceea ce îi fac eu. I-am deschis un pic nuanța, am tuns-o un pic mai scurt, ca să dăm ușurință părului și volum, când părul e mai lung este greu și trage în jos. Am vopsit-o recent și îi stă superb, este mult mai deschisă la culoare, dar nu e blond, e o nuanță care colorează trăsăturile, nu asprește, ca nuanțele închise. Are o culoare sofisticată, ca privirea să cadă și pe culoarea părului, nu pe trăsăturile feței, pe riduri. A mea mătușă este bine așa cum este acum, îi place noua coafură.

Angela, alături de colegii ei, în studioul de înregistrări
Angela, alături de colegii ei, în studioul de înregistrări

Ce admiră Sorin Similea la mătușa lui: „Calmitatea cu care ia lucrurile, sfaturile pe care le dă!”

Cum te înțelegi cu Angela Similea, te cheamă ca pe fiul ei, Sorin, stabilit în America. Adesea s-au făcut confuzii, s-a crezut că ești fiul ei. Ce admiri la ea, în afară de voce?

Da, avem o relație specială. O consider practic a doua mea mama, i-am cerut în multe situații sfaturile. Se face această confuzie, pentru că de fapt numele de Sorin Similea îl am doar eu, pe fiul ei îl cheamă Sorin Hilgen. Și pe al meu frate l-au scos unii ca fiind fiul Angelei. Da, suntem confundați. Eu nu prea am mai cochetat cu showbiz-ul, am vrut să mă ocup mai mult de familie, să-mi cresc copiii frumoși, chiar acum sunt cu fiul meu la lecția lui de pian.

Ce admir la a mea mătușă este calmitatea cu care ia lucrurile. Dar și sfaturile pe care le dă, sunt multe lucruri care țin de starea pe care ți-o dă și de energia pe care ți-o transmite când vorbește cu tine. Mi-a fost mereu de mare ajutor, exact ca un părinte.

Angela Similea, regina muzicii ușoare românești
Angela Similea, regina muzicii ușoare românești

„Fiul meu este o entitate și o energie fascinantă, vine de foarte de sus”

Fiul tău este un pianist foarte bun, va duce mai departe muzica Angelei Similea? Poate, la un moment dat, o va acompania pe scenă…

Fiul nostru este încă mic, are 9 ani, este încă împins de la spate, ca să studieze pianul. A fost la foarte multe concursuri, a avansat foarte bine, ar trebui să repete mai mult, e susținut de a mea mătușă, să sperăm că va ajunge un pianist mare. Ne-a dovedit asta mai ales în ultima vreme, a repetat de foarte multe ori o piesă care i-a plăcut, a desăvârșit-o într-o săptămână. Și fiicei noastre Maria îi place să cânte prin casă, dar nu știm dacă va îmbrățișa același domeniu. Fiul meu este o entitate și o energie fascinantă, vine de foarte de sus, ca să ne demonstreze și să ne transmită niște mesaje. Trebuie doar să fim foarte atenți la ce vrea să ne spună, ca de fapt toți copiii care vin cu mesaje.

A fost și croitor, astfel că Angela ține cont de părerile lui când își alege o rochie

În adolescență ai fost și croitor, știi să și croșetezi, ai vrut să devii designer. Îi dai sfaturi Angelei și în acest sens, legat de ținuta de scenă? I-ai lucrat vreodată o rochie?

Am făcut croitorie doar timp de șase luni. Eu și mătușa mea Angela Similea ne sfătuim legat de cromatica vestimentară, ce material dă mai bine lângă altul. Dar nu i-am realizat niciodată o rochie. Nu am ajuns la nivelul la care să pot face un tipar, o rochie interesantă, făcută de mâna mea. Dar tare mi-ar fi plăcut, însă.

Porți cruciulițe la gât, ai și un rozariu. Cât e har de la Dumnezeu și cât e muncă în tot ceea ce facem?

Da, sunt lucruri de suflet, le port, dar eu sunt un pic diferit. Pentru mine, cuvântul Dumnezeu, conține și cuvântul ”zeu”. E un pic cam mult spus, putem spune divinitate, doamne-doamne, altfel nu are o rezonanță foarte bună pentru mine. Ar fi foarte multe lucruri de spus…

Un gând pentru cititoarele revistei online www.ego.ro

În această primăvară superbă le doresc în primul rând să fie mulțumite de ele. Să încerce să-și păstreze o energie pozitivă, să nu se mai gândească la toate nebuniile din jur. Să-și creeze o energie benefică și, cel mai important, să fie sănătoase! O primăvară colorată, plină de liniște și de iubire, de pace, și tot ce își mai doresc ele, alături de cei dragi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *