Soția lui Volodimir Zelenski, mărturisiri cutremurătoare. Ce s-a întâmplat în noaptea în care a izbucnit războiul în Ucraina

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au acordat primul interviu împreună de la începutul războiului.
Soția lui Volodimir Zelenski, mărturisiri cutremurătoare. Ce s-a întâmplat în noaptea în care a izbucnit războiul în Ucraina

Soția lui Volodimir Zelenski, mărturisiri cutremurătoare. Peste două zile se împlinesc trei luni de când Rusia a declanșat războiul în Ucraina. În tot acest timp, zeci de mii de oameni, militari și civili, au murit și cel puțin la fel de mulți au fost răniți. Totodată, din cauza invaziei, destinele a milioane de ucraineni au fost schimbate, fiind nevoiți să fugă din calea bombardamentelor și să se refugieze în țările vecine.

Președintele Volodimir Zelenski a rămas în Ucraina alături de soldații care luptă pe front în încercarea de a respinge atacurile inamicilor și a opri invazia. Într-un interviu acordat recent presei ucrainene, liderul de la Kiev afirmat că finalul acestui război va avea loc doar dacă ambele părți beligerante se vor așeza la masa negocierilor.

Soția lui Volodimir Zelenski, primul interviu alături de președintele Ucrainei de când a început războiul

Președintele ucrainean și soția sa, Olena, au răspuns invitației unor jurnaliști ucrianeni de a participa la primul lor interviu împreună de când a izbucit războiul. Volodimir Zelenski a declarat că își dorește ca războiul să se încheie cât mai curând și lucrurile să revină la normal. El vede ca unică soluție pentru acest lucru un armistițiu.

„Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranță”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul”

În cadrul aceluiași interviu, Prima Doamnă a Ucrainei a povestit despre cum a aflat ea de izbucnirea războiului. Olena Zelenski a mărturisit că timp de două luni și jumătate nu a putut să își vadă soțul, ci au vorbit doar la telefon.

„Practic, războiul v-a luat soțul de lângă dumneavoastră”, i-a spus reporterul.

„Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună”, a declarat Olena.

Soția lui Volodimir Zelenski, mărturisiri cutremurătoare

Ce s-a întâmplat în noaptea în care rușii au declanșat războiul

Jurnalistul ucrainean a cotinuat: „E un fel de întâlnire la TV”.

„Da, o întâlnire la TV. (Când a început războiul, n.r.) îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, așa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare… Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp”, a continuat Prima Doamnă.

6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.