Soțul meu e dependent de păcănele. Nu știu ce să mă mai fac cu el, a jucat toți banii pe care îi aveam pentru vacanță

Nu mi-aș fi imaginat niciodată că are un asemenea viciu.
Soțul meu e dependent de păcănele. Nu știu ce să mă mai fac cu el, a jucat toți banii pe care îi aveam pentru vacanță

Sunt căsătorită de șase ani, dar abia am aflat că soțul meu are un viciu. Până acum nu am bănuit nimic, deși uneori mă întrebam unde dispar banii. Acum am aflat că soțul meu e dependent de păcănele. Dacă totul ar fi mers ca și până acum, probabil că nici nu aș fi aflat nicodată. Asta pentru că eu nu îl întrebam niciodată ce face cu banii. Totuși, în unele momente aveam impresia că nu poate să justifice niște cheltuieli. Dar nu m-am gândit niciodată că ar merge atât de departe.

Acum, însă, de aproape trei luni este fără job. L-am încurajat când firma lor a închis punctul de lucru din orașul nostru. I-am zis să nu-și facă probleme, pentru că avem niște bani economisiți. Mai pusesem bani deoparte și pentru vacanță. În plus, eu câștig cel puțin la fel de bine cum câștiga el.

Sigur că a fost puțin îngrijorat, așa cum era firesc, dar l-am asigurat că suntem o echipă și că nu e cazul să-și facă atâtea griji. Nu eram în pericol. El este un economist foarte bun și știam că își va găsi altceva de lucru în scurt timp.mSurpriza mea a apărut însă când m-am trezit că nu mai sunt bani în conturi. Tot ce am avut economisit s-a dus. Nici banii de vacanță nu mai erau. Am crezut că am fost victima unei fraude. Am mers chiar și la bancă și am cerut să-mi arate toată activitatea din cont.

Soțul meu e dependent de păcănele

Așa am descoperit că soțul meu a retras, rând pe rând, toți banii. Și nu erau chiar puțini. Am fi putut trăi minim șase luni fără probleme, dar eu îmi imaginam că în maxim două luni el își găsește un alt job. Nu doar că nu și-a găsit, dar chiar a cheltuit tot ce aveam strâns.

Abia când l-am confruntat a recunoscut că a pierdut toți banii la păcănele. La început mi-a spus că a vrut doar să încerce să câștige ceva, cât de repede, pentru că îi era jenă că nu are venituri. Apoi a tot pierdut și a tot scos alți bani, în speranța că va câștiga pontul cel mare.

Dar apoi am început să mă gândesc la acele cheltuieli care mi se păreau suspecte, din salariul lui, așa că i-am cerut să-mi spună adevărul. Așa am aflat că are această problemă de ani de zile și că își rezerva o parte din salariu doar pentru aceste jocuri de noroc. Când era nervos sau deprimat, juca chiar mai mult. Acelea erau sumele care îmi atrăgeau atenția, despre care nu l-am întrebat niciodată.

Acum nu știu ce să fac. Soțul meu e dependent de păcănele și eu nu știu cum să-l ajut. Nici nu știu dacă această dependență are vreo șansă de vindecare. Ca să fiu sinceră, îmi vine să plec repede de aici și să nu mai privesc înapoi. Eu știu că odată ce a căzut în capcana aceasta, este, practic, imposibil să mai scape. Poate doar cu ajutor de la un psiholog, dar el refuză categoric asta. Nu știu cum să-l ajut acum. Nici dacă ar trebui ori dacă aș vrea. Sunt complet confuză și șocată să descopăr această slăbiciune a lui.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *