Starea vremii pentru 10 zile. Cum arată prognoza meteo, în București și în țară, în prima jumătate a lunii octombrie 2023

Anunțul meteorologilor pentru următoarea perioadă.
Starea vremii pentru 10 zile. Cum arată prognoza meteo, în București și în țară, în prima jumătate a lunii octombrie 2023

Meteorologii vin cu vești importante despre vreme pentru a doua lună de toamnă. Iată ce ne așteaptă din punct de vedere meteorologic în octombrie, după o lună septembrie mult mai caldă față de normalul perioadei. Starea vremii pentru următoarele 10 zile.

Cum arată prognoza meteo pentru luna octombrie

Luna septembrie a fost deosebit de caldă, cu valori termice care au depășit media perioadei. În unele zile s-au înregistrat chiar și 35 de grade Celsius, tempertură caracteristică perioadelor caniculare de vară.

Te-ar putea interesa și: De ce sunt temperaturi așa mari în România. Nu s-a mai întâmplat asta de 120 de ani

Potrivit meteorologilor, vremea va aduce în continuare valori termice mai mari decât cele specifice pentru această perioadă din an. Așadar, și luna octombrie ne va surprinde cu temperaturi ca de vară, cu valori care depășesc media acestei perioade.

„Vremea va fi în continuare caldă. Ultima zi din luna septembrie 2023, a adus în bună parte din țară, dar mai ales în partea de sud, sud-est a țării valori care au adus 29-30 de grade Celsius.

La  București-Filaret au fost 30 de grade Celsius, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru luna septembrie în țara noastră”, a precizat Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Ce pomi se plantează toamna. Regula de aur pentru a rezista la frig și a avea rod bogat

Directorul ANM a precizat că în octombrie, se vor înregistra valori termice care pot ajuge până la 30 de grade Celsius, în special în primele zile ale acestei luni.

„Octombrie va debuta, de asemenea, cu o vreme caldă. Și mâine ne așteptăm la valori maxime de 30 de grade, în special în partea de sud, sud-est. Inclusiv în Capitală temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 28-30 de grade.”, a explicat specialistul.

Starea vremii pentru 10 zile

În prima zi a lunii octombrie, în zona montană, în Dobrogea și în jumătatea de est a țării, vor avea loc instensificări ale vântului, iar vitezele la rafală vor atinge 40-50 km/h.

În prima decadă a lunii, temperaturile se vor situa frecvent între 20-27 de grade, chiar dacă săptămâna viitoare va debuta cu o ușoară scădere a valorilor din termometre.

Așadar, pentru următoarele două săptămâni, va trebui să păstrăm hainele de vară, întrucât vremea va fi în general caldă, cu o medie a termperaturilor de peste 25 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: Prognoza meteo pentru octombrie 2023. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Experții ANM avertizează

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *