Stilizarea sprâncenelor cu săpun. Totul despre tehnica soap brows. Paulina Buldumea, makeup artist: „Înlocuiește efectul laminării” EXCLUSIV

Machiajul este extrem de important pentru o femeie, însă modul în care arată sprâncenele ne poate schimba starea pe care o avem într-o zi!
Stilizarea sprâncenelor cu săpun. Totul despre tehnica soap brows. Paulina Buldumea, makeup artist: „Înlocuiește efectul laminării” EXCLUSIV

Paulina Buldumea a vorbit, în exclusivitate cu Ego.ro, despre cum se stilizează sprâncenele cu săpun.

Cum se stilizează sprâncenele cu săpun, o tehnică în tendințe

Paulina Buldumea, makeup artist și trainer, ne-a spus ce pași trebuie să fie urmați pentru a avea sprâncene cât mai frumoase. De asemenea, ea ne-a vorbit despre beneficiile pe care le are stilizarea sprâncenelor cu săpun, tehnica punând accent pe naturalețe.

Povestește-ne puțin despre tehnica stilizării sprâncenelor cu săpun! Cum trebuie să fie realizată?

Paulina Buldumea: Tehnica stilizării sprâncenelor cu săpun este o tehnică care înlocuiește efectul laminării! Diferența dintre aceste două tehnici este că laminarea rezistă 3 săptămâni iar săpunul se demachiază imediat!

Realizarea acestei tehnici:

 • se ia puțin produs pe o pensulă de unică folosință;
 • cu mișcări de jos în sus, se fixează firele de păr;
 • este foarte important ca mișcarea noastră să fie oblică, în direcția creșterii firelor de păr;
 • în cazul în care firul de păr este gros, mișcarea ar trebui efectuată mai întâi de sus în jos, apoi de jos în sus, pentru fixare și aranjare!

Este foarte important să realizăm această tehnică înaintea aplicării machiajului pe față. După modelarea sprâncenelor cu săpun, este indicat să ștergem pielea din jurul sprâncenei cu ajutorul unei dischete cu demachiant. Dacă lăsăm săpunul pe piele, ulterior se va vedea foarte urât în urma aplicării machiajului!

Cum se stilizează sprâncenele cu săpun – Beneficii

Consideri că este cea mai bună tehnică?

Paulina Buldumea: Nu consider că este cea mai bună tehnică, dar pot spune că această tehnică este acum în trend. Este vorba de stil si de gusturi. Într-adevăr, pentru mine este una dintre tehnicile preferate, însă există și tehnica grafică pe care foarte multe fete o preferă, mai mult decât tehnica 3D.

Este vorba strict de preferințele fiecărei persoane, de asemenea este o tehnică care nu se potrivește tuturor persoanelor deoarece sunt persoane cu spâncene tatuate, sau femei care nu au firele lungi, ba chiar unele preferă sprâncenele tunse. Din acest motiv, astfel de sprâncene nu pot fi modelate cu ajutorul săpunului. Cea mai bună tehnică este cea care te avantajează si care îți place!

Ce beneficii are?

Paulina Buldumea: Această tehnică practic înlocuiește tehnica laminării, care face sprâncenele să pară mai voluminoase și mai groase. Cu ajutorul săpunului putem da din start forma sprâncenelor în proporție de 80%, creând direcție și forma pe care ne-o dorim. Această tehnică oferă vizual un efect 3D de sprâncene naturale. Beneficiul acestei tehnici este aceea că:

 • În primul rând îngroașă forma naturală și firele de păr,
 • Sprâncenele par mult mai naturale față de celelalte tehnici,
 • Utilizând această metodă, îndulcim trăsăturile feței, mai ales dacă modelăm sprâncenele în funcție de forma feței și a ochilor.
 • Este o tehnică mult mai naturală și mai actuală decât celelalte!

Metode alternative

Ce alte metode există de a stiliza sprâncenele?

Paulina Buldumea: Există foarte multe tehnici de stilizare a sprâncenelor! Tehnica săpunului este o formă de rectificare a sprâncenelor, însă după aranjarea lor este necesar să folosim fard sau cariocă pentru a acoperi golurile (doar în cazul în care este nevoie). Dacă sprânceana este frumoasă naturală, atunci modelăm forma doar cu săpun. Sprâncenele se pot stiliza cu ajutorul mai multor produse.

Pe lângă săpunul de sprâncene, se găsesc pe piață atât ceară de sprâncene, săpun cu glicerină și geluri pentru sprâncene care au fixare medie. Make-up artiștii în ultimul timp folosesc un gel de păr care din punctul meu de vedere este numărul 1 pe piață, deoarece fixează foarte bine și natural sprâncenele.

Cum se stilizează sprâncenele cu săpun. Acasă sau la salon?

Crezi că sprâncenele ar putea fi stilizate și acasă sau este important să apelăm la ajutorul unui specialist?

Paulina Buldumea: Cu siguranță sprâncenele pot fi stilizate acasă! Cu ajutorul unui săpun, o cariocă și puțină îndemânare, este imposibil să nu iasă rezultatul potrivit!

Care sunt cele mai întâlnite greșeli, când vine vorba despre sprâncene?

Paulina Buldumea: Cele mai des întâlnite greșeli:

 • Sprâncenele sunt prea depărtate;
 • Vârful sprâncenei nu respectă forma feței, poate fi prea ascuțit sau prea rotund în comparație cu forma feței noastre;
 • Culoarea aleasă pentru rectificarea sprâncenelor poate fi prea închisă sau prea deschisă.

Model: Sorina Stanciu / Mur Models
Hair: Dorina Bulgaru

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *