Stropește plantele cu această soluție o dată la două zile. Grădinarii adevărați așa fac, motivul e uluitor

Trucul ideal pentru plantele tale
Stropește plantele cu această soluție o dată la două zile. Grădinarii adevărați așa fac, motivul e uluitor

Adori plantele și ai câteva în ghivece sau în grădină? Ei bine, dacă da, atunci cu siguranță știi că este foarte important să acorzi florilor mai multă grijă atunci când anotimpul se schimbă și implicit și vremea. Iată cu ce soluție trebuie să stropești plantele o dată la două zile, mai ales în această perioadă a anului!

Soluția secretă cu care trebuie să stropești plantele o dată la două zile

Dacă ai plante de apartament sau în grădină, gospodinele te sfătuiesc să utilizezi o soluție naturală care să le ajute să crească frumos, atunci când anotimpurile se schimbă.

Mai mult decât atât, acest amestec are capacitatea de a alunga și insectele care se instalează pe florile noastre preferate și le distrug. Despre ce soluție este vorba? Ei bine, despre un tratament care are la bază usturoiul.

Da, ai auzit bine! Acest ingredient nu numai că este foarte sănătos pentru oameni, dar este extrem de benefic și pentru plante, asta datorită conținutului său de sulf, vitamine B, antihelmintic și antimucoliti.

Acum, nu mai sta pe gânduri și apucă-te să prepari soluția-minune. Fierbe un cățel de usturoi într-o jumătate de litru de apă. Pune amestecul obținut într-un recipient cu pulverizator și stropește pe frunzele plantelor evitând florile. Pentru rezultate incredibile, soluția ar trebui pulverizată o dată la două zile.

Te-ar mai putea interesa și Florile superbe pe care să le plantezi toamna în grădină sau pe balcon. Vor înflori abundent!

Usturoiul poate face minuni in gradina ta
Usturoiul poate face minuni in gradina ta

Cum să mai folosești usturoiul în grădină

Grădinarii iscusiți spun că usturoiul mai poate fi folosit și simplu în grădină. Potrivit acestora, el este benefic și dacă introduci, pur și simplu,  un cățel în sol, undeva lângă tulpina plantei.

Însă, este important să repeți cel puțin o dată pe lună această operațiune, astfel încât insectele enervante să dispară complet. În plus, acesta nu va scăpa florile doar de ”musafirii nepoftiți”, ci le va face să fie mult mai puternice și mai pregătite pentru sezonul rece.

Te-ar mai putea interesa și Plante deosebit de frumoase pe care să le ții în casă sau la birou. Așa alungi energia negativă din viața ta!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *