Subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Ce au avut de rezolvat elevii și cât de dificile au fost subiectele

Calendarul examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Când se afișează rezultatele și când se pot depune contestațiile
Subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Ce au avut de rezolvat elevii și cât de dificile au fost subiectele

Subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a început marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Absolvenții care nu au susținut din varii motive BAC-ul în prima sesiune sau l-au susținut, dar nu l-au absolvit, au acum o nouă șansă de a trece de examenul maturității. Din acest articol vei afla toate detaliile despre sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat.

Subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română

Subiectele la Limba Română au fost: un text argumentativ privind anumite evenimente din viața elevilor, iar la subiectul al III-lea o poezie de Mihai Eminescu.

„A picat poezia lui Mihai Eminescu și am scris despre Luceafărul. La alt subiect am avut un text argumentativ în care să spunem dacă anumite evenimente din viața noastră ne dau anumite idei. A fost totul ok, cred că voi trece cu brio”, a declarat o absolventă pentru ziarulunirea.ro.

Proba de Limba și literatura româna este cea care deschide examenul de BAC din această sesiune. Ea a avut loc marți, 16 august, începând cu ora 9:00. Accesul candidaților în sălile de examen se face până în ora 8.30, în baza cărții de identitate. Timpul de rezolvare a subiectelor este de trei ore din momentul în care candidații au primit subiectele.

Există însă și excepții. Elevii cu deficiențe de vedere, de auz sau cu tulburări de neurodezvoltare beneficiază de prelungirea timpului de rezolvare a subiectelor.

Elevii care vor să își testeze pe ultima sută de metri nivelul de cunoștințe au la dispoziție subiectele din sesiunea trecută, care au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

BAC 2022 sesiunea de toamnă. Reguli pentru candidați

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor folosi numai stilou sau pix cu pastă ori cerneală de culoare albastră. Executarea schemelor și a desenelor va fi făcută doar cu creionul negru. La probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot folosi doar instrumente de desen. Sunt interzise instrumentele de calcul, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

De asemenea, elevii nu vor putea introduce în sălile de examen obiecte precum:

  • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete
  • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor elevi
  • telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare

Elevii sunt obligați să lase obiectele mai sus menționate într-o sală stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să le lase în camera specială nu sunt primiți în examen.

Candidații nu au voie să comunice între ei, să transmită rezolvarea subiectelor, să facă schimb de foi, ciorne sau notițe.

Cei surprinși făcând asta vor fi eliminați din examen și nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni.

Calendar BAC 2022 sesiunea de toamnă

Spre deosebire de prima sesiune, când candidații au început examenul de Bacalaureat cu probele orale, în sesiunea de toamnă lucrurile stau diferit. Potrivit calendarului, elevii vor începe de acceastă dată cu probele scrise, iar după terminarea acestora vor susține probele orale.

Iată calendarul complet al examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă:

  • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 3 septembrie 2022: Afișarea notelor finale

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
3 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *