Subiecte Bacalaureat 2023 la proba scrisă la alegere. Ce au avut elevii de rezolvat la Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică

Află ce subiecte au avt de rezolvat elevii care au susținut proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

Subiecte Bacalaureat 2023 la proba scrisă la alegere. Elevii claselor terminale de liceu se află în febra examenului de Bacalaureat. Probele scrise din prima sesiune a examenului național se desfășoară în perioada 26-29 iunie. După două zile pline de emoții în care cadidații au susținut probele la Limba și literatura română și cea obligatorie a profilului, miercuri, 28 iunie, au de susținut proba la alegere a profilului și specializării. Iată ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Subiecte Bacalaureat 2023 la proba scrisă la alegere

Update 2

Site-ul Ministerului Învățământului a publicat subiectele și baremele pentru cea de-a treia probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere. Poți consulta aici lista cu subiectele care au picat la Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Update

Au apărut primele imagini cu subiectele la Geografie și Biologie. La scurt timp de la începerea probei la alegere, pe rețelele de socializare au fost publicate subiectele la cele două materii.

Vezi în galeria FOTO ce subiecte au picat la Geografie și Biologie.

Știrea inițială

La fel ca la precedentele două probe de luni și marți (Limba și literatura română și proba obligatorie a profilului), examenul de miercuri, 28 iunie, începe de la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis de la 7:30.

Timpul efectiv pentru rezolvarea lucrărilor este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

EGO.ro vă anunță în timp real ce subiecte au picat la Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, imediat ce vor fi disponibile.

Citește și: Rezolvare subiecte Bacalaureat 2023 la matematică. Cum se rezolvau de fapt exercițiile

Reguli pentru elevi în sala de examen. Ce obiecte sunt interzise

În momentul când au pășit în sala de examen, elevii trebuie să lase afară orice obiecte personale precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, le este interzis candidaților să aibă asupra lor orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (telefoane, tablete, stick-uri de memorie etc).

În plus, elevii sunt informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. În același timp, acestora le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă aceste reguli sunt eliminați din examen și nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Citește și: Rezolvare subiecte Bacalaureat 2023 la Limba română. Ce aveau de făcut elevii

Afișarea rezultatelor și contestațiile

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe data de 3 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen și online. În aceeași zi pot fi depuse și cotestațiile, inclusiv prin mijloace electronice. Elevii nemuțumiți de notele obținute vor putea face contestație în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Citește și: Rezolvare subiecte Bacalaureat 2023 la istorie. Ce aveau de făcut elevii

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se specifică faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale ale examenului de bacaaureat 2023 se vor afișa pe data de 7 iulie, atât în centrele de examen, cât și online.

Atât rezultatele inițiale cât și cele finale vor fi afișate prin anonimizarea numelui și prenumele candidatului. Elevii vor putea să verifice ce medie au obținut în baza codului pe care îl primesc.

Pentru sisiunea de vară a examenului de bacalaureat s-au înscris peste 130.500 de candidați.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce înțelegere au făcut Cristi Borcea și Valentina Pelinel
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Scandalul momentului! Ce s-a aflat despre MILIONARUL pe care Halep îl iubeşte. Este îngrozitor pentru...
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Scandal în Paradis: Jennifer Lopez și Ben Affleck la un Pas de Divorț?
Meghan Markle și Prințul Harry Strălucesc în Prima Lor Vizită Oficială în Nigeria
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *