Supă cremă de legume coapte, un prânz perfect de vară pentru întreaga familie. Cel puțin o dată pe lună o gătesc în diverse combinații de legume. Plină de vitamine și nutrienți, săracă în grăsimi este o supă sănătoasă și deosebit de savuroasă.
Supă cremă de legume coapte, un deliciu pentru prânzul de vară
La această supă cremă poți adăuga smântână, parmezan, crutoane, astfel îi crești savoarea dar și valoarea calorică. În funcție de ce am prin frigider, întotdeauna am rădăcinoase țelină, păstârnac, pătrunjel adaug roșii, ceapă, morcovi, dovlecel, ciuperci, cartofi dulci sau
cartofi obișnuiți, etc.
Ca mod de preparare, am ales să coc legumele în cuptor, după aceea să le fierb. Aroma pe care o dau legumele coapte supei, prin acest procedeu, este incredibil
de savuroasă.
Supa cremă de legume coapte se mai poate servi cu chipsuri de legume ( cartofi dulci, păstârnac, morcovi, sfeclă roșie). Chipsurile de legume se fac foarte
simplu: se feliază legumele, se stropesc cu puțin de ulei de măsline, se condimentează și se coc în cuptor.
Să trecem la treabă!
Ingrediente supă cremă de legume coapte
- 5 bucăți roșii
- 1 bucată dovlecel
- 2 bucăți ardei kapia
- 2 cepe galbene
- 1 ceapă roșie
- 1 felie groasă țelină
- 1 bucată păstârnac
- 1 bucată pătrunjel
- 3 bucăți morcovi
- 4 căței usturoi
- ulei de măsline
- cimbru uscat
- oregano uscat
- busuioc verde
- sare, piper negru
Citește și rețeta de supă de roșii cu orez și cimbru
Ingrediente pentru crutoane aromate
- 4 felii de pâine integrală cu semințe
- ulei de măsline
- usturoi granulat
- cimbru

Mod de preparare supă cremă de legume coapte
- Înainte de a fi curățate, se spală bine toate legumele.
- Apoi, roșiile se curăță de cotor, dovlecelul de semințe.
- Ardeii kapia se taie pe lung, se curăță de semințe și nervuri.
- Se curăță de coajă ceapa, păstârnacul, morcovul, țelina, pătrunjelul și usturoiul.
- Toate legumele se taie grosier, în bucăți mai mari.
- În tava mare de la cuptor, se așază legumele tăiate, se stropesc cu ulei de măsline, se pune sare, piper și ierburi.

- Se dau la cuptor, setat la 200 de grade, pentru 50 de minute.
- Între timp, se taie cuburi, la ce dimensiune dorești, feliile de pâine cu semințe.
- Se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline și ierburi.
- După ce s-au copt legumele, dai la cuptor tava cu crutoane pentru 10 minute. Atenție, cuptorul este deja încins, ai grijă să nu se ardă crutoanele.
- Legumele coapte le pui într-o oală în care adaugi apă, astfel încât să fie complet acoperite. Se lasă la fiert pentru 15 minute.
- După ce au fiert, se pasează bine cu blenderul vertical. Se gustă de sare și supa este gata.
Poftă bună!