Temperatura la care se servește șampania. De ce nu trebuie să o pui sub nicio formă la frigider

Sfaturi foarte importante de la specialiști
Temperatura la care se servește șampania. De ce nu trebuie să o pui sub nicio formă la frigider

Șampania este una dintre băuturile care nu lipsesc de pe masă în noaptea de Revelion. Chiar dacă multe persoane o cumpără, sunt puțini cei care știu regulile de servire ale acestei băutură. Spre exemplu, care este temperatura la care se servește șampania? Specialiștii spun clar că nu trebuie pusă în frigider.

Temperatura la care se servește șampania

Înainte de a servi șampania trebuie să știm exact care sunt regulile de servire ale acestei băuturi spumante. Spre exemplu, șampania nu se pune la frigider și în niciun caz în congelator pentru a se răci rapid. Trebuie răcită într-o frapieră cu apă în care plutesc bucăți de gheață. Nu este corect să fie răcită doar în bucăți de gheață. Temperatura corectă de servire a șampaniei este de 7-9 grade.

De ce nu trebuie răcită la mai puțin de 7 grade șampania

Șampania nu trebuie niciodată răcită până la 0 grade. Astfel dioxidul de carbon va dispărea și șampania se va transforma într-un vin normal, nu va mai fi un vin spumant.

După asigurarea calității vinului, este foarte importantă și servirea. Pentru a ne putea bucura din plin de savoarea șampaniei, trebuie servită în pahare cu picior, subțiri și înalte și să fie puțin bombate. De asemenea, acestea trebuie să fie din cristal sau sticlă de Bohenia. Cristalul păstrează perfect temperatura șampaniei timp de câteva ore.

De ce sunt importante bulele din șampanie

Atunci când este turnată șampania în pahar bulele fac un adevărat dans. Aceste bule trebuie să fie mărunte și să reziste în pahar cel puțin câteva ore. Bulele mari arată calitatea proastă a spumantului.

Cu ce se servește șampania. Care sunt alimentele care se potrivesc

Gustarea depinde de calitatea șampaniei. Există o mulțime de preparate care pot fi servite cu această băutură și totul este în funcție de preferințele fiecăruia. Iată câteva dintre ele: fructe, cașcaval  de calitate, tartine cu caviar, salate, preparate cu carne albă, pandișpan. Nu se recomandă însă fructe precum coacăzele, vișine, cireșe sau agrișe. Există persoane care, din neștiință, folosesc șampania cu ciocolată sau pun o bucată de ciocolată în pahar. Potrivit experților, șampania nu se servește cu ciocolată. Cacao ucide gustul și aroma șampaniei și strică tot.

Este foarte important ca gustul mâncărurilor servite să nu fie mai puternic decât gustul spumantului și să fie nu mai puțin nobile decât băutura. De asemenea, sticla cu șampanie să fie depozitată în poziție orizontală, altfel bulele vor dispărea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *