Ten perfect în sezonul rece, trucuri ca să îl menții frumos

Iarna poate provoca o mulțime de probleme tenului dacă nu este îngrijit corespunzător
Ten perfect în sezonul rece, trucuri ca să îl menții frumos

Ne dorim un ten perfect în sezonul rece, dar vântul rece irită și usucă pielea. De aceea, hidratarea este esențială pentru a diminua efectele neplăcute ale frigului. Pentru a proteja tenul cât mai mult în timpul sezonului rece, îți propunem o rutină de îngrijire simplă, dar cu efecte benefice maxime asupra pielii.

Bea cât mai multe lichide pentru un ten perfect în sezonul rece

Credeai că este indicat să bei foarte multă apă doar în timpul verii? Ei bine, în timpul iernii este necesar să bei cât mai multe lichide pentru a hidrata pielea din interior către exterior. Când este frig afară, umiditatea scăzută afectează imediat tenul uscat, nehidratat corespunzător.

Folosește o sticlă reutilizabilă din care poți sorbi deseori apă pe timpul zilei. Sau bea ceaiuri calde, aromate de ghimbir și lămâie. Ambele au proprietăți emoliente și calmante asupra tenului, așadar te vei simți energizată și hidratată în același timp. Și vei avea un ten perfect în sezonul rece.

Hidratează în profunzime

Cremele de față puternic hidratante și hrănitoare sunt esențiale în timpul iernii. Cele mai potrivite creme sunt cele pe bază de ulei care păstrează mai multă vreme uleiurile esențiale în piele. Nu uita să îți îngrijești la fel de atent și mâinile care sunt la fel de expuse temperaturilor scăzute. Pentru îngrijirea mâinilor sunt potrivite cremele mai grase care pot forma un strat protector pe piele, prevenind astfel uscarea și pierderea umidității.

Pentru buze este indicat un balsam hrănitor cu uleiuri naturale și vitamina E. În timpul iernii sunt de evitat rujurile mate care usucă și mai tare buzele.

Aplică o cremă cu factor de protecție solară

Crema de protecție solară este necesară chiar și în zilele gri ale iernii pentru un ten perfect în sezonul rece. În zilele luminoase de iarnă, zăpada reflectă razele soarelui direct pe față, favorizând astfel expunerea la razele ultraviolete. Razele ultraviolete pot avea efecte devastatoare asupra pielii și responsabile pentru cancerul de piele și pentru îmbătrânirea prematură a tenului. De aceea, crema cu factor de protecție solară este la fel de importantă în timpul iernii ca vara.

Poartă haine din materiale moi

Știm, iarna este prioritar să te îmbraci gros, dar încearcă pe cât posibil să eviți contactul direct al tenului cu țesăturile aspre. Acestea pot provoca iritații și alergii pielii uscate afectată deja de vântul rece și de temperaturile scăzute. Sunt ideale în schimb hainele din materiale moi, respirabile cum ar fi bumbacul sau mătasea care nu irită pielea.

Evită dușurile fierbinți pentru un ten perfect în sezonul rece

Băile lungi sau dușurile fierbinți sunt tentante pentru a te încălzi când ajungi acasă. Dar sunt un mare nu pentru sănătatea pielii în timpul sezonului rece. Apa excesiv de fierbinte deshidratează pielea și va îndepărta uleiurile naturale necesare ale organismului. De aceea, iarna încearcă pe cât posibil să faci băi călduțe de scurtă durată. Înlocuiește gelul de duș clasic cu un ulei de baie bogat în acizi grași care fortifică pielea, prevenind uscarea și deshidratarea. Așa vei avea un ten perfect în sezonul rece.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *